21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta: Nu am călcat prin TVR de când e Stelian Tănase PDG

Ponta: Nu am călcat prin TVR de când e Stelian Tănase PDG

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că televiziunea publică are nevoie de regândire și că nu știe cum folosește el TVR, având în vedere că de când a fost ales PDG Stelian Tănase nu a trecut prin această instituție media. Premierul a subliniat însă că șeful PNL, Klaus Iohannis a fost la TVR și de două ori pe săptămână, informează Mediafax.

"Nu am discutat niciodată cu domnul Stelian Tănase de la momentul în care a fost numit de Parlament. Atunci era bun PSD că l-a votat, de atunci nu am discutat niciodată cu domnia sa, că se supune Parlamentului, nu Guvernului. Cu mine a discutat despre situaţia financiară,care este dezastruoasă şi care se înrăutăţeşte pe zi ce trece", a afirmat Ponta.

Citește și: TVR. Stelian Tănase, invitat la audieri în Parlament, după după ce a acuzat PSD de presiuni

Premierul a spus că nu a căcat la TVR de când este Stelian Tănase în funcţie.

"Eu nu am călcat la TVR de când este domnul Tănase preşedinte-director general. Mi se pare normal să meargă şi domnul Băsescu şi domnul Iohannis şi toată lumea. Eu nu am fost, deci nu ştiu cum folosesc TVR. Eu cred că problema principală este că televiziunea publică are nevoie de o regândire: 2.500 de salariaţi, 800 milioane datorii, aduci oameni din afară, nu-i foloseşti pe cei din interiror, pe cei din interior îi plăteşti cu 300 euro, pe cei din afară cu 3.000 de euro", a mai spus Ponta.

Citește și: TVR. Sindicatul SPUS TV îl critică pe PDG Stelian Tănase

El a adăugat că nu crede că în acest moment televiziunea publică poate să influenţeze din punct de vedere politic. "Nu cred că în acest moment televiziunea publică poate să influenţeze din punct de vedere politic, dincolo de faptul că în fiecare seară sunt acolo adversarii Guvernului, nu cred că influenţează. Ştiu că domnul Iohannis a fost acolo de două ori într-o săptămână, eu am fost de zero ori în 4 luni", a mai spus Ponta.

El a arătat că Tănase i-a promis că face curăţenie la TVR, dar sunt mai multe datorii de când a venit acesta acolo.

"Problema rămâne că din bani publici se realizează un serviciu de proastă calitate, în schimb avem scandaluri. Cineva tot va trebui să facă curăţenie acolo, eu speram că va fi domnul Tănase, aşa mi-a promis. Aşa curăţenie că au mai multe datorii decând a venit domnul Tănase", a mai spus Ponta.

Citește și: Ponta: Calotă își dă demisia din CA al TVR

Victor Ponta a mai arătat că are o mare dezamăgire faţă de persoana lui Stelian Tănase, arătând că "se pare că valoarea personală nu are legătură cu caracterul". "Strict personal am o mare dezamăgire faţă de personana domnului Tănase, pe care nu l-am deranjat nici măcar cu o telefon (…)", a spus premierul.

Şeful Guvernului a mai arătat că are o mare dezamăgire faţă de persoana lui Stelian Tănase, arătând că "se pare că valoarea personală nu are legătură cu caracterul". "Strict personal am o mare dezamăgire faţă de persoana domnului Tănase, pe care nu l-am deranjat nici măcar cu un telefon, (…) se pare că valoarea personală nu merge mână în mână cu caracterul. De altfel, domnia sa mi-a transmis că vrea să mă vadă, şi eu i-am spus: «Mergeţi la Parlament»", a spus premierul.

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a vorbit, într-un interviu acordat "Gândul", despre faptul că "presiunile au venit din cercuri foarte înalte, de la PSD" în ceea ce privește activitatea TVR și difuzarea unor emisiuni.

"Să fii şeful TVR în an electoral este o experienţă foarte proastă, foarte proastă, pentru că sunt presiuni enorme, telefoane peste telefoane, rugăminţi, suspiciuni (…) Un ministru e un ministru, un senator e un senator, un şef de partid e un şef de partid, un candidat e un candidat şi de la nivelul ăsta exercită nişte presiuni. (…) Foarte greu, foarte greu să ştiţi şi nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea", a pus Stelian Tănase.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă