14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportPonta: Nu voi fi de acord cu adoptarea proiectului UDMR privind autonomia

Ponta: Nu voi fi de acord cu adoptarea proiectului UDMR privind autonomia

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a discutat cu liderii UDMR despre proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, dar a precizat că nu va fi de acord cu adoptarea de către Parlament a acestuia, informează Mediafax.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că grupurile parlamentare ale Uniunii au primit în cursul acelei zile proiectul propriu de autonomie, care are aproape 100 de articole şi îşi are originea în modelul Tirolului de Sud, el precizând că acesta poate fi amendat înainte de a fi supus unei dezbateri publice.

Presa a relatat miercuri că proiectul UDMR ar prevedea instituirea funcției de președinte al regiune formate din județele Mureș, Covasna și Harghita.

Cele mai citite

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă