16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta: PSD susține Legea finanțării partidelor

Ponta: PSD susține Legea finanțării partidelor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după încheierea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că Partidul Social Democrat susține Legea finanțării partidelor. 

”Toate solicitările, inclusiv la cele legate de finanțarea partidelor, să fie făcute numerar, nu prin banca”, a declarat Ponta.

Astfel, Victor Ponta a declarat că PSD va vota modificările la Legea finanţării partidelor politice, dar şi Legea alegerilor locale care prevede că primarii vor fi aleşi din primul tur, iar şeful CJ din rândul consilierilor judeţeni şi cea a alegerilor parlamentare,  care  introduce sistemul proporţional (votul pe listă, “cu o reducere semnificativa a numarului de parlamentari”).

Citește și: Mizele consultărilor de la Cotroceni

În ceea ce priveşte votul din Diaspora, Ponta a arătat că PSD va susţine propunerile atâta timp cât solicitările social-democraţilor privind organizarea alegerilor din străinătate de către AEP, pe baza inscrierii cetăţenilor românil, vor fi acceptate.

Liderul PSD a precizat că a ridicat în faţa preşedintelui şi problema revizuirii Constituţiei: “Să ştim dacă mai putem face in acest an revizuirea Constituţei, daca PNL este de acod. Ar fi o greseala să nu o facem”.

“Trebuie luată o decizie politică dacă mai susţin sau nu acest lucru, e important să ştim dacă mai putem face în acest an revizuirea Constituţiei sau dacă este un proiect pe care PNL nu îl mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greşeală, pentru că e nevoie de modificări constituţionale”, a spus Ponta, după consultări.

El a arătat că discuţiile privind revizuirea Constituţiei se află deja într-o fază avansată, existând poziţia oficială atât a Comisiei de la Veneţia, cât şi a Curţii Constituţionale a României.

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultări cu partidele pe tema reformei electorale şi a stadiului acestui pachet de legi în Parlament, blocarea cererilor justiţiei de către Legislativ şi votul pentru diaspora, potrivit Mediafax. 

Administraţia Prezidenţială a anunţat că cea de-a treia serie de consultări preşedinte-partide va viza “stadiul legislaţiei electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara graniţelor”.

De asemenea, pe agenda întâlnirilor se vor mai afla “discuţii referitoare la procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor de urmărire penală, reţinere, arestare sau percheziţie a membrilor Parlamentului, precum şi alte teme de interes public”.

 

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă