11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPonta, revoltat pe modul în care a fost tratat Codul Fiscal. Ce...

Ponta, revoltat pe modul în care a fost tratat Codul Fiscal. Ce spune premierul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul PSD, că “toată lumea a fost de acord” cu Codul Fiscal, iar  “după aia s-au răzgândit”, informează Mediafax.

 “Nu, n-a zis nimeni că nu-i de acord, toată lumea a fost de acord cu Codul, după aia s-au răzgândit”, a declarat Ponta.

El a mai spus că este ”absolut normal” să colaboreze cu președintele Klaus Iohannis, însă a ținut să precizeze că nu va colabora cu Dan Mihalache, consilierul șefului statului.

Citește și: Ponta, IRONII la adresa lui Dan Mihalache. Ce spune despre el

“E absolut normal să colaborăm cu preşedintele României, cu domnul Klaus Iohannis, să fac precizarea, nu cu domnul Mihalache”, a adăugat Ponta.

Premierul a mai spus că a discutat “de multe ori” cu guvernatorul BNR înainte de votarea Codului Fiscal în Parlament.

Ponta a mai precizat că ar fi fost mai bine dacă s-ar fi discutat despre Codul Fiscal înainte de aprobare, însă a admis că și acum este un moment favorabil.

“Eu cred că e foarte bine că se discută acum despre Codul Fiscal, după ce a fost aprobat. Ideal ar fi fost să se discute sau cei care aveau păreri negative să le spună înainte, dar având în vedere că Parlamentul le discută, e foarte bine”, a declarat Ponta.

Referitor la propunerea PNL de organizare a unor consultări şi semnarea unui acord politic pe tema Codului Fiscal, premierul a spus: “am fost încântat să văd că doamna Gorghiu, în afară de a-mi cere demisia, mai ştie şi alte cuvinte în limba română. E foarte bine. Dialogul întotdeauna e foarte bun”.

Citește și: PNL critică DUR rectificarea bugetară propusă de Guvern. Ce noi acuze îi aduce lui Ponta

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la finalul şedinţei PNL, că va adresa partidelor parlamentare, societăţii civile şi instituţiilor relevante, invitaţia să participe la consultări pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal şi Legea salarizării.

Consultările politice ar viza stabilitatea macroeconomică a României (Noul Cod fiscal, precum şi Lege salarizării), absorbția fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la spațiul Schengen, dar şi pregătirea agendei pentru preluarea președinției Consiliului UE, programată pentru anul 2019, PNL transmiţând liderilor partidelor o scrisoare deschisă în acest sens.

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă