10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu a aruncat plasa şi a prins pe cine nu se...

Ponta: Băsescu a aruncat plasa şi a prins pe cine nu se aştepta – pe Turcescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că realizatorul Robert Turcescu a căzut în plasa președintelui Traian Băsescu, în ceea ce privește faptul că unul din candidații la prezidențiale ar fi un ofițer acoperit.

Victor Ponta a mai spus că teoria conform căreia un candidat la prezidențiale ar fi ofițer acoperit a aparut in 2012 in ziarul "Vocea Rusiei", care sustinea ca Traian Basescu va incerca sa acrediteze ideea ca Victor Ponta este agent secret al unei puteri straine.

Ponta afirmă ca totul este o manipulare a președintelui Băsescu "care simte ca pierde puterea" și că Robert Turcescu a căzut în plasa șefului statului.

El a adăugat că Turcescu este un pion, un executant mai zelos decât alţii, al unui regim politic coordonat de preşedinte, precizând însă că nu ştie dacă acesta a fost ofiţer acoperit al unui serviciu, dar a denigrat adversari ai lui Băsescu şi a moderat dezbaterea pentru câştigarea Preşedinţiei din 2009 dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi că Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofițer acoperit, şi că va comunica dacă va fi luată o decizie privind o eventuală anchetă pentru o infracţiune.

Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată "Mărturise și spovedanie" a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515.

"Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ştatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris Turcescu pe blogul personal. "Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris acesta.

Duminică seară, într-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat că documentele sunt reale, fără a spune al cărei instituții ar fi fost ofițer acoperit. Turcescu a spus că este dispus oricând va fi chemat în fața judecătorului să spună tot ceea ce știe despre aceste documente. Robert Turcescu a anunțat totodată că se retrage din presă.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă