11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPonta: Vom reduce TVA la 20%

Ponta: Vom reduce TVA la 20%

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seară, la Romania Tv, că Guvernul va reduce TVA la 20% şi că TVA la carne va fi redus la 9%.

"În fiecare an, din cei 3 , am avut 10 miliarde de lei în plus, în medie, de cheltuit, dintr-o creştere economică care s-a reflectat în încasări, din combaterea evaziunii fiscale – în special din insolvenţe -, din fonduri europene – de la 7%, la 54%. Am spus, hai să vedem cum pot să se reflecte în viaţa de zi cu zi, pe fluturaşul de pensie de salariu. La anul, când mergem la alegeri, oamenii pot să aprecieze: "E bine?". Dacă nu, vin alţii, ăia care au taiat", a subliniat premierul.

De asemenea, referitor la programul PNL, premierul a declarat că este de părere că nici măcar nu l-au citit şi că în contextul în care se află România în acest moment schimbarea nu este indicată. 

"Nici ei nu l-au citit. L-au făcut dar nu l-au citit. Trăim într-o zona din ce în ce mai agitată, şi nu vorbesc doar de Ucraina, ci de ce se întâmplă în ţările din jur, presiunile Rusiei, proiectele politice din Grecia etc. Noi am rămas cea mai stabilă ţară din regiune. Dacă ne apucam să ne aruncăm singuri în aer, bineînţeles că încasările pot să scadă, dar sper să nu fie sinucigaşi", a precizat premierul.

Premierul a declarat că nu exclude un nou acord cu FMI, dar că nici nu este de acord cu faptul că România este trasă de urecehe în ciuda faptului că îşi face temele.

"Când am preluat în 2012 era câte o bomba care exploda în fiecare zi, câte-o datorie etc. Noi suntem la o treime din ce se consuma la nivel european. Tineţi minte că ne-am certat cu FMI şi Comisia Europeană când am propus reducerea TVA la pâine. L-am redus şi foarte bine. Anul trecut au plecat când am zis că vrem să reducem CAS. Am scăzut şi uite că a fost bine", a subliniat Ponta. 

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă