18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPonta a postat, pe Facebook, fișa medicală de la spitalul din Turcia

Ponta a postat, pe Facebook, fișa medicală de la spitalul din Turcia

Premierul Victor Ponta a postat, luni seară, pe pagina personală de Facebook, fișa sa medicală de la Spitalul Medipol din Turcia, unde a fost operat la genunchiul stâng.

Documentele postate de premier evidențiază denumirea intervenției chirurgicale, analize de sânge, evoluția stării sale, pe zile, și recomandările post-operatorii.

Alături de codumente, Ponta a scris mesajul ”doar pentru informare”, menționând că acestea au fost traduse din limba turcă.

Astfel, este prezentată o fișă medicală de la Medipol Mega Hastaneler Kompleksi (Complexul Megaspitalelor Medipol), care conține datele sale personale și numele medicului Mahir Mahirogullari.

În acest document medical este menționată denumirea intervenției chirurgicale la care Ponta a fost supus în data de 15 iunie – ”intervenție atroscopică de reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior” și ”intervenție atroscopică de rezolvare a meniscului, genunchi”. De asemenea, într-o primă fișă, de la data internării în spitalul din Turcia, sunt precizate ”motivul internării”, diagnosticul – ”ruptură de ligament încrucișat anterior stâng” -, precum și analizele de sânge pe care le-a făcut și rezultatele acestora.

De asemenea, este detaliat modul în care a decurs intervenția chirugicală, realizată, potrivit fișelor medicale, de o echipă de trei medici – Mahir Mahirogullari, Mehmet Isyar și Serkan Surucu. Astfel, se menționează că pacientul a fost operat sub anestezie generală și sunt descrise detaliat toate etapele intervenției și în ce a constat operația. În documentul de externare este precizat și un diagnostic final: ”gastrită, nedefinită și ruptură de menisc, actual”.

În documentele medicale postate pe Facebook de către premier mai sunt menționate ”observațiile medicului” în ziua operației, precum și starea pacientului pe zile, până în 20 iunie. În data de 20 iunie, conform documentelor medicale, premierul a fost externat ”cu stare generală bună, cooperant și orientat”.

La capitolul ”recomandări”, se precizează că ”pacientul va fi inclus în programul de fizioterapie și reabilitare; după prima săptămână i se recomandă control la o policlinică; după încă o săptămână se va efectua un nou control la policlinică și se va reevalua protocolul de fizioterapie; după două săptămâni, se recomandă un nou control la policlinică pentru ultimele evaluări”.

Într-un ultim document postat pe Facebook, sunt prezentate alte recomandări ale medicilor, care cuprind: ”extensie totală la genunchi, flexiunea genunchiului la cel puțin 90 de grade, un control amănunțit al cvadricepsului, mișcare cât mai devreme” și mai multe tipuri de exerciții.

În fișa cu datele personale ale premierului, data nașterii este ”20.06. 1972”, în condițiile în care Ponta este născut în data de 20 septembrie 1972.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis, actele medicale solicitate, care îi atestă incapacitatea temporară de a-şi exercita funcţia de prim-ministru.

Documentele au fost transmise odată cu publicarea acestora şi pe pagina de Facebook a premierului.

Cele mai citite

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă