22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPonta anunţă că "măsurile amânate pentru 2017 pot fi devansate"

Ponta anunţă că “măsurile amânate pentru 2017 pot fi devansate”

Premierul Ponta a anunţat, joi, după ce Camera Deputaţilor a dat votul final pe Codul Fiscal, că Guvernul îşi va încheia mandatul cu toate măsurile destinate mediului de afaceri “în funcţiune“, introduse în avans faţă de 1 ianuarie 2017, aşa cum prevede noul Cod fiscal.

Sunt foarte optimist, şi ministrul de Finanţe, că acele măsuri care s-au amânat pentru 1 ianuarie 2017, nu toate deodată, evident, pot fi devansate şi mesajul meu pentru mediul de afaceri este că acest Guvern îşi va încheia mandatul cu toate acele măsuri în funcţiune“, a declarat Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat că, după ce va avea datele statistice ale trimestrului III, înainte de finalizarea Legii bugetului de stat, va avea o discuţie cu mediul de afaceri şi cu liderii politici, pentru a lua o decizie. Surplusul de încasări de 250 milioane euro din luna august e mai mult decât efectul pe an al reducerii impozitului pe dividende, cu totul 1,3 (miliarde lei-n.r.). În august am încasat 1,2″, a dat Ponta un exemplu.

El a adăugat că este optimist şi se bazează pe cifre, nu pe dezbateri politice, pentru că acestea sunt bune, dar nu ţin loc de date concrete.

Ponta a mai afirmat că un Cod fiscal care aduce relaxare fiscală şi prevederi moderne nu poate fi adoptat în orice context, respectiv în criză economică sau în perioade de scădere a încasărilor bugetare. El a amintit că România a înregistrat creştere economică 3, 4 ani consecutiv, ceea ce creează un context economic favorabil pentru introducerea unui Cod fiscal mai blând.

Dacă nu-l făceam anul ăsta, nu-l mai făceam probabil în următorii 4, 5, 7 ani“, a mai spus Ponta, el arătându-se totodată satisfăcut de forma finală a documentului.

 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă