18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPonta anunță o posibilă retragere din politică la sfârșitul acestui an. Cum...

Ponta anunță o posibilă retragere din politică la sfârșitul acestui an. Cum reacționează politicienii

UPDATE: Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat că "ar face un serviciu României dacă nu ar mai aştepta până la alegerile prezidenţiale şi ar pleca din politică acum", relatează Mediafax.

"Cred că domnul Ponta ar fi fost bine să plece din politică înainte de a negocia cu Băsescu numirea procurorilor, pentru că toţi cei care conduc astăzi parchetele au fost propuşi de Victor Ponta. El a negociat cu Băsescu propunându-i pe toţi cei patru care conduc parchete azi. Este co-responsabil pentru acest regim de teroare, cum l-a descris", a arătat Orban.

Și purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a spus că mesajul premierului Victor Ponta de pe Facebook este un "joc de imagine" generat de frica de a candida la prezidenţiale: ”"După celebrul episod «Adio, PDL! Eu plec pe mare!» de la perdeluţă, cu Traian Băsescu, asistăm astăzi la o noua ecranizare a momentului prin «Adio, PSD! Eu plec acasă la Daciana!», varianta Facebook, cu Victor Ponta”.

Deputatul Elena Udrea a declarat, la B1 TV, că Victor Ponta transmite un mesaj baronilor din PSD, care se află acum în vizorul justiţiei.

”Ponta profită de faptul că este în campanie electorală și dă un mesaj cu două ținte. Una este față de propriul partid, față de acțiunea în forță a justiției din ultimele zile împotriva unor baroni locali puternici dni PSD, vrea să se delimiteze cumva, nu se mai implică pentru a opri justiția să acționeze în cazul PSD, e ultima bătălie, anul ăsta să mai rezistăm, iar a doua țintă este strict electorală, încearcă să ne spună că este un tânăr în politică, un om care a vrut să facă ceva pentru țară, iar ideea cu tânăr în politică, profită de un context, vrea să sugereze că dacă va ajunge președinte va lăsa locul șefiei PSD unui alt tânăr, pentru că nu poate fi și președinte și șef al partidului”, a spus Udrea.

Sebastian Lăzăroiu a scris, pe Facebook, că nu se poate opri din plâns.

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, la B1 TV, că ”dl. Ponta face ce ar trebui să facă, e supărat pe ceea ce se intampla de 10 ani în România, pentru că justitia castiga teren și dacă greșești, mai trebuie să și plătești. Dacă colegii săi din PSD îl obligă să candideze, va pierde prezidențialele”.

Și candidatul democrat-liberalilor la prezidențiale, Cătălin Predoiu, a scris, pe Facebook, că este greu de crezut că Victor Ponta se va retrage: ”E greu de crezut un om care a mintit atat de mult. Probabil face un joc psihologic pentru a si pregati candidatura la prezidentiale. Ar fi tipic, nu poate face ceva fara inselatorie si păcăleală. Daca e asa, abia astept sa l intalnesc in confruntare”.

Premierul Victor Ponta a scris, pe Facebook, că, după alegerile prezidențiale din toamnă, vrea să ”lase locul în politică” altor colegi mai tineri.

”In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea”, a scris șeful PSD pe rețeaua de socializare.

Victor Ponta a făcut referire și la numirea sa în funcția de șef al Corpului de Control al Guvernului, de către Adrian Năstase: ”In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de Sef al Corpului de Control al Guvernului! Si atunci m-am gandit cu regret, dar si cu mandrie, la cariera mea anterioara de magistrat, dar asa am crezut ca pot sa fac mai mult din ce mi-am propus in viata.
Am incercat in toata aceasta perioada sa folosesc pozitiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba in bine tara in care eu si familia mea ne-am nascut si in care o sa traim tot timpul, cu bune si cu rele. Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) – dar si miza sa este enorma! Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă