10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta îi dă replica lui Iohannis cu privire la Codul Fiscal

Ponta îi dă replica lui Iohannis cu privire la Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la declarațiile președintelui că un Guvern care vrea să lucreze cu el l-ar fi consultat înainte să modifice Codul Fiscal, că din punct de vedere constituțional nu era de datoria lui să facă acest lucru.  

”Acesta a fost singurul punct care a avut o poziție care poate fi văzută ca polemică. În rest toate pozițiile președintelui au fost ale unui președinte arbitru. Toate declarațiile se înscriu în fișa postului din Constituție a președintelui. Eu care am trăit și cu un președinte jucător și unul arbitru, e mai bine cu unul arbitru. Iubesc Constituția la fel de mult ca domnul președinte. Politica economică a unei țări este făcută de către Guvern. Eu nu vreau să mai văd un președinte cum era Traian Băsescu, care anunța de la Cotroceni că taie pensii. Constiuțional, nu e normal (să se consulte cu președinte pe tema Codului fiscal n.r). A explicat foarte corect din punct de vedere constituțional că atât timp cât opoziția nu are majoritate parlamentară, va rămâne acest Guvern”.

Citește și: Klaus Iohannis, bilanț la 100 de zile de la începerea mandatului

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți seară, o conferință de presă la Cotroceni, pentru a marca 100 de zile de la începerea mandatului său.În acest context, șeful statului a precizat că își dorește un Guvern ”al lui” cu care să lucreze efectiv la probleme statului.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă