15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta merge în SUA la ONU şi pentru a discuta cu companii...

Ponta merge în SUA la ONU şi pentru a discuta cu companii americane

Premierul Victor Ponta va participa în SUA la cea de-a a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Cu această ocație, șeful Guvernului va avea câteva întâlniri și cu reprezentanții unor companii americane, a anunțat Guvernul.

Potrivit Mediafax, premierul va susține discursul național, în cadrul reuniunii plenare din 25 septembrie 2014, și va avea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU.

La New York, şeful Guvernului va lua totodată parte la o serie de evenimente organizate sub egida președintelui SUA și de către lideri ai instituțiilor europene şi va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Guvernul mai precizează că vizita în SUA va continua la Houston, unde, pe 26 septembrie, Ponta va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton și Exxon Mobile, precum și cu alți reprezentanți ai companiilor americane din domeniul petrol și gaze naturale.

Tot pe 26 septembrie 2014, Ponta va participa la o conferinţă cu tema "România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat", găzduit de World Affaires Council din Houston, și va vizita centrul tehnologic al Exxon Mobile. În cursul întâlnirilor, Ponta va prezenta oportunitățile de investiții în sectorul energetic din România şi va promova, conform sursei citate, capabilitățile companiilor românești din sectorul energetic ca furnizoare de servicii și expertiză locală în proiectele din România, precum și în alte regiuni.

La întrevederile de la Houston, prim-ministrul va fi însoțit de ministrul de Finanțe și de ministrul delegat pentru Energie.

Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă