15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta participă, marți, la o dezbatere despre votul în diaspora, în plenul...

Ponta participă, marți, la o dezbatere despre votul în diaspora, în plenul Camerei Deputaților

Premierul Victor Ponta va participa, marți, de la ora 10.00, la o dezbatere privind votul în diaspora, în plenul Camerei Deputaților, a anunțat secretarul BP, deputatul PSD Marcel Ciolacu, relatează Mediafax. Dezbaterea a fost solicitată de PNL.

”Mâine, de la ora 10 va avea loc dezbaterea politică cerută de PNL. Mai mult ca sigur, mâine, domnul prim-ministru va fi la ora 10,00 la Camera Deputaţilor. Procedura va fi cea normală, cei care au convocat-o îşi vor prezenta punctele de vedere, domnul prim-ministru va răspunde, ca o dezbatere politică în Parlamentul României”, a explicat deputatul PSD.

Citește și: UPDATE. Ponta a ajuns la Palatul Victoria, după ce s-a întors din concediu

În 17 noiembrie, liderul deputaților PNL, George Scutaru, a declarat pentru Mediafax că liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților solicitarea de organizare a unei dezbateri în plenul acestei Camere pe marginea votului din diaspora cu prezența "obligatorie" a lui Victor Ponta.

"Organizarea dezastruoasă a votului în diaspora nu trebuie ascunsă sub preș de Guvernul Ponta. În consecință, grupul liberal a depus astăzi după-amiază o solicitare către Biroul Permanent prin care solicită o dezbatere în plenul Camerei Deputaților săptămâna viitoare cu participarea obligatorie a prim-ministrului privind modul rușinos și umilitor pentru români în care a fost organizat votul în străinătate", a declarat Scutaru.

El a precizat că Victor Ponta "trebuie să explice în plenul Parlamentului încălcarea drepturilor fundamentale a miilor de cetățeni români care nu au putut să voteze pe 2 ori pe 16 noiembrie".

"Ponta va trebui să prezinte vinovații și măsurile care se impun", a mai declarat Scutaru.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă