12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportPonta reacționează: Numirea lui Oprea este normală și constituțională

Ponta reacționează: Numirea lui Oprea este normală și constituțională

Premierul Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că l-a propus pe Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, relatează Mediafax.

”Există un singur vicepremier votat de Parlament și așa este logic și normal. Este o chestiune normală și constituțională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

Citește și: Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

Întrebat dacă s-a consultat cu șeful statului în această privință, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când ”a decis să fie președintele PNL, ci nu președintele României și a ieșit la televizor să spună să plece Ponta și să vină Guvernul PNL”.

“Am avut discuţii normale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL, o atitudine total incorectă din punct de vedere constituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, ca şi cu Băsescu”, a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat această situație drept ”un lucru foarte rău”, spunând că, dacă depinde de el, este gata să aducă relația ”în linii normale”.

Premierul Ponta a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cele mai citite

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă