18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPonta susține că moţiunea de cenzură a PNL este o ȘMECHERIE politică

Ponta susține că moţiunea de cenzură a PNL este o ȘMECHERIE politică

Victor Ponta, premierul României, a declarat, marți, la dezbaterile asupra moţiunii de cenzură a PNL, că demersul opoziţiei nu critică în niciun fel activitatea Guvernului, care este lăudată inclusiv de preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât acţiunea liberalilor nu este decât "o şmecherie politică".

"Dincolo de o serie de jigniri, invective, cu care m-am obişnuit de altfel, nu există azi în faţa dumneavoastră niciun fel de critică adusă actului de guvernare. Nu există astăzi în faţa dumneavoastră niciun fel de opinie a opoziţiei despre cum e desfăşoară actul guvernare şi bineînţeles în faţa dumneavoastră nicio soluţie în cazul, sigur, improbabil, în care moţiunea trece. (…) Demersul de azi al opoziţiei este doar o şmecherie politică prin care să spui asta e, nu mai avem ce face până la anul, îi lăsăm pe ceilalţi să guverneze", a spus Victor Ponta de la tribuna Parlamentului.

Premierul i-a criticat pe iniţiatori că "stârnesc confuzie" cu privire la demersul lor, deoarece moţiunea de cenzură nu conţine niciun fel de critică la adresa Guvernului şi a activităţii Cabinetului. "Vreau să vă dau un citat de ieri, cu care sunt cu totul de acord şi sunt convins că şi colegii de la PNL-PDL nu pot să-l contrazică. «Economia României beneficiază de avantaje importante, creştere economică susţinută, stabilitate financiară şi monetară, datorie publică redusă, forţă de muncă bine pregătită, numeroase resurse. Reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune», a spus ieri preşedintele Iohannis investitorilor americani. Aşa este. Şi din acest motiv trebuie să continuăm în această direcţie pe care o prezentăm cu toţii partenerilor internaţionali", a adăugat Ponta.

Victor Ponta le-a mai spus liberalilor că, în aprilie 2012, când USL a prezentat în faţa Parlamentului moţiunea de cenzură care a dărâmat Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, a venit cu un program de guvernare şi o listă de miniştri, făcând astfel demersul lor credibil. "Astăzi, evident că nu există aşa ceva, nu există o alternativă la actualul Guvern", a susţinut premierul, care a adus în discuţie şi un sondaj potrivit căruia peste jumătate dintre români ar dori ca actualul Cabinet să guverneze în continuare.

Nu în ultimul rând, Ponta i-a ironizat pe liberali că nu au adus vorba, în textul moţiunii, despre pensii şi salarii, el arătând că printre semnatari sunt şi "foştii pedelişti care au distrus România în perioada 2010-2012". "Ar fi ca şi cum ai vorbi de frânghie în casa spânzuratului", a mai spus prim-ministrul.

În ceea ce priveşte criticile din moţiune potrivit cărora Victor Ponta nu ar trebui să conducă Guvernul din cauza dosarului său, premierul a atras atenţia că există şi în sală senatori şi deputaţi ai PNL care sunt fie trimişti în judecată, fie condamnaţi. "Dacă vorbiţi de principii pentru alţii, ar trebui să le aplicaţi şi dumneavoastră. (…) Dacă susţineţi un lucru, să-l susţineţi până la capăt", a spus Ponta, răspunzând "lecţiilor de moralitate" ale liberalilor.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbat, marţi, a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea de cenzură a PNL- "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă