12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPonta susține că Oprea nu a vorbit cu cine trebuie de salarii:...

Ponta susține că Oprea nu a vorbit cu cine trebuie de salarii: “Celălalt preşedinte al României” nu este de acord

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că Gabriel Oprea a discutat de majorarea salariilor demnitarilor cu preşedintele Klaus Iohannis, care a fost de acord, dar nu a vorbit cu cine trebuie, pentru că “celălalt preşedinte al României”, consilierul prezidenţial Dan Mihalache nu este de acord, informează Mediafax.

Citește și: Ponta explică, pe Facebook, de ce nu este de acord cu salariile pentru demnitari

“Domnul Oprea, ca întotdeaua a fost un om serios, a vorbit ceva, s-a ţinut de cuvânt, şi-a asumat responsabilitatea. Din păcate, n-a vorbit cu cine trebuie. A vorbit cu domnul Iohannis, care de altfel, a fost de acord. Domnul Mihalache, am auzit ieri, celălalt preşedinte al României, domnul Mihalache, că nu e de acord. Deci, decizia e foarte clară: mărim salariile la demnitari când le mărim la toţi funcţionarii”, a spus Ponta, vineri, solicitat de presă să clarifice situaţia ordonanţei aprobate de fostul premier interimar Gabriel Oprea.

Citește și: Gabriel Oprea reacționează: Ordonanța cu salariile demnitarilor, ideea lui Ponta

Ponta a admis că a fost informat, miercuri, înainte de şedinţă cu privire la ordonanţă, dar a precizat că nu a fost de acord cu ea.

“Am zis nu!”, a fost categoric premierul.

El a adăugat că nu este de acord cu majorarea salariilor demnitarilor în acest moment, ci o o dată cu toţi ceilalţi bugetari.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă