13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportPonta susține creşterea numărului contribuabililor

Ponta susține creşterea numărului contribuabililor

Premierul Victor Ponta susține creşterea numărului contribuabililor, aceasta fiind, în opinia sa, singura soluţie sustenabilă pe termen lung pentru un sistem social puternic. Totodată, premierul este de părere că gradul de fiscalitate din România presupune servicii sociale mai mici.

”Întrebarea e cum putem cu 16% să avem şi şcoli şi spitale ca în Germania, unde plătesc 48%. Discuţia corectă este: un grad foarte scăzut de fiscalitate, şi România are un grad scăzut de fiscalitate, presupune servicii sociale mai mici”, a explicat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că numărul mic de contribuabili determinat de munca la negru nu poate aduce veniturile necesare investițiilor în Sănătate, Educaţie, sau în incluziune socială. În plus Ponta s-a referit la românii care muncesc în afara țării și trimit bani în România dar a precizat că deși acesta este un lucru foarte bun, banii respectivi nu ajung și în sistemul social.

”Deci, e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabilă pe termen lung”, a subliniat Ponta.

Nu în ultimul rând, referindu-se la măsura impozitării marilor averi, Victor Ponta a precizat că deși legea este bună, ea nu poate fi implementată fără ”un sistem capabil să aplice o asemenea lege”.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă