27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportPonta va trebui să explice în Camera Deputaților utilizarea echipajelor de poliţie...

Ponta va trebui să explice în Camera Deputaților utilizarea echipajelor de poliţie la însoţirea demnitarilor

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat, luni, propunerea PNL ca premierul Victor Ponta să prezinte, săptămâna viitoare, explicaţii cu privire la utilizarea echipajelor de poliţie rutiere la însoţirea demnitarilor, transmite Mediafax.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a făcut această precizare, după şedinţa conducerii Camerei, precizând că a fost o dezbatere lungă în şedinţă.

Mircovici a spus că, iniţial, la şedinţa Biroului Permanent de săptămâna trecută, PNL a solicitat la ca “Ora prim-ministrului” să se discute tema votului prin corespondenţă, iar, acum, PNL a înlocuit cererea cu una în care tema este responsabilitatea Guvernului privind respectarea legislaţiei la aplicarea Codului rutier, respectiv utilizarea echipajelor de poliţie rutieră la însoţirea demnitarilor.

Secretarul Camerei a spus că reprezetanţii puterii au apreciat că, dacă se discută această temă cu prim-ministrul, ar însemna că premierul este şeful echipajelor de poliţie, iar cei de la opoziţie au răspuns că este dreptul lor să facă această cerere.

Mircovici a adăugat că membrii Biroului Permanent au fost de acord ca tema pe care va vorbi prim-ministrul săptămâna viitoare va fi responsabilitatea Guvenului privind respectarea legislaţiei la aplicarea Codului rutier, respectiv utilizarea echipajelor de poliţie rutiere la însoţirea demnitarilor.

Premierul Victor Ponta prezintă, în prima zi de luni din fiecare lună, în plen, în cadrul “Orei prim-ministrului”, o temă, la propunerea fie a reprezentanţilor puterii, fie a opoziţiei, alternativ, lunea viitoare fiind rândul PNL să propună această temă.

Cele mai citite

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...

Emmanuel Macron va fi în vizită în Germania pentru trei zile. Tema întâlnirii este parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Brigitte Macron urmează să efectueze o vizită de stat în Germania, începând de duminică şi până marţi - programată...
Ultima oră
Pe aceeași temă