11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta vrea accelerarea proiectelor de infrastructură energetică

Ponta vrea accelerarea proiectelor de infrastructură energetică

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Craiova, că energia este cea mai eficientă “armă” şi cel mai important mijloc de dezvoltare, iar România, Bulgaria şi Serbia trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică, informează Mediafax.

“Spuneam în întâlnirea cu cei doi prim-miniştri că, azi, energia este de fapt cea mai eficientă armă şi cel mai important mijloc de dezvoltare şi împreună, Bulgaria, Serbia şi România trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică care să ne permită să fim conectaţi, să avem acces la piaţa europeană şi mondială, şi să oferim economiei din cele trei ţări energie sigură şi la preţuri competitive”, a spus Ponta.

Citește și: Guvernele României și Bulgariei discută despre două noi poduri peste Dunăre

Totodată, premierul român a evocat importanţa infrastructurii energetice şi cea a dezvoltării infrastructurii de transport care leagă cele trei ţări, prin proiecte comune, şi a făcut referire la faptul că un rol important trebuie să îl aibă Strategia Dunării.

“Ne leagă Dunărea şi Strategia Dunării care poate atrage investiţii şi proiecte importante, dar trebuie să avem proiect comune în ceea ce priveşte transportul, infrastructura rutieră, autostrăzi, drumuri, poduri care să lege cele trei ţări”, a mai spus Ponta.

Guvernele României şi Bulgariei se reunesc, vineri, la Craiova, într-o nouă şedinţă comună, pentru discuţii privind proiecte de colaborare în energie, transporturi, dezvoltare regională, turism, precum şi despre Strategia UE pentru regiunea Dunării, reuniunea fiind precedată de o reuniune trilaterală, la nivel de prim-miniștri, între România, Bulgaria și Serbia.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă