13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta vrea să-i facă o surpriză lui Băsescu privind propunerile la Cultură...

Ponta vrea să-i facă o surpriză lui Băsescu privind propunerile la Cultură și Buget

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va face noile propuneri pentru funcţiile de miniştri ai Culturii şi Bugetului la sfârşitul lunii august și că se gândește să-i facă ”o surpriză plăcută” președintelui Traian Băsescu, relatează Mediafax.

„La sfârşitul lunii august o să discut şi cu cei de la UDMR dacă fac o nouă propunere la Cultură. De asemenea, noi (PSD, n.r.) vom face o nouă propunere la Buget până la sfârşitul lunii august. Şi, de data aceasta, din fericire, domnul Băsescu nu mai poate să refuze. Mă gândesc să-i fac o surpriză plăcută”, a spus Ponta, la Constanţa.

Citește și: Traian Băsescu a respins propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a respins propunerile ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii, iar Claudiu Manda pe cel al Bugetului.

"În ceea ce priveşte propunerea legată de doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii am respins propunerea primului ministru cu menţiunea că e o propunere necorespunzătoare funcţiei", a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.

Şeful statului a mai spus: "Oricând în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţa în administraţie, vă asigur că nu voi ezita s-o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie. Dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române consider că este un lucru esenţial. Cunoaşterea deplină a limbii române".

Traian Băsescu a precizat că i s-ar putea spune că "mulţi dintre noi, vorbitorii de limba română facem greşeli".

"Aşa este, dar la Ministerul Culturii mi se pare că trebuie un ministru foarte bun cunoscător şi al limbii române", a explicat şeful statului.

Referitor la Iulian Claudiu Manda, Traian Băsescu a afirmat că a respins propunerea ca fiind "necorespunzătoare".

"Dar, în ceea ce-l priveşte pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici măcar pe alte portofolii", a spus preşedintele.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă