20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportPonta vrea să mai guverneze ”încă 10-15 ani”

Ponta vrea să mai guverneze ”încă 10-15 ani”

Premierul Victor Ponta vrea să mai stea “încă 10-15 ani” la guvernare, deoarece atât le va lua Ministerului de Interne şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificată plata, informează Mediafax.

“M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam în atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulaţie. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poţi să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă ? Bănuiam că nu e ceva atât de complicat tehnologic încât să ai o singură bază de date între Poliţie şi… Domnule, spune-mi şi mie cine a luat amendă, de radar, de ce-o fi, de parcare… Nu se poate, dom’le!”, le-a spus premierul participanţilor la eveniment, organizat şi cu participarea experţilor americani.

Premierul a făcut aceste remarci, miercuri, înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discuţia a fost însă suprinsă şi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Guvernului.

În acest cadru, Ponta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că nu există o bază comună a Poliţiei şi ANAF privind amenzile rutiere.

El a apreciat totuşi că, dacă i-ar cere vicepriministrului gabriel Oprea să le introducă pe agenda şedinţei de guvern, în şapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de bază de date.

“Nu suntem o ţară aşa mică, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat”, a glumit premierul.

Cele mai citite

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

România va avea cel mai mare skate park din estul Europei

Baza sportivă şi de agrement "Dumitru Dobrescu" din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate park ce corespunde cerinţelor practicanţilor acestui sport şi care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă