9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportViitorul președinte ANAF este Bogdan Nicolae Stan. El a mai fost director...

Viitorul președinte ANAF este Bogdan Nicolae Stan. El a mai fost director general adjunct la ANAF și la CNAS

UPDATE 14,40: Noul șef al ANAF va fi Bogdan Nicolae Stan. Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. În anul 2016, Bogdan Nicolae Stan a fost director general adjunct la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar anterior a fost director general adjunct la ANAF. 

Cine este Bogdan Nicolae Stan

Bogdan-Nicolae Stan a avut atribuții de coordonare a activităților de combatere a evaziunii și fraudei fiscale, în funcții precum cea de Director general/Director general adjunct, în cadrul Activității de inspecție fiscală de la DGRFP Ilfov (2012-2013) și  respectiv Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili (în perioada 2013-2014). Recent, a ocupat funcția de director general adjunct CNAS-Direcția Generală Monitorizare, Control și Antifraudă (2014-ianuarie 2017). 

Bogdan-Nicolae Stan este licențiat în științe economice, specializarea Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice-București, precum și în științe juridice, la Universitatea Ecologică București. 
  
De asemenea, deține un Master în Management public, urmat la Academia de Studii Economice din București. 


 

Dragoș Doroș și-a dat aseară demisia de la conducerea ANAF. În locul acestuia, la șefia Fiscului ar putea să fie pus Florin Tunaru sau Ionuț Mișa, arată mediafax. Amândoi au funcții în domeniu, primul fiind actualul vicepreședinte al ANAF, iar cel de-al doilea, șeful Direcției Mari Contribuabili.

Florin Tunaru este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta s-a născut în 1964, în judeţul Teleorman şi în 1997 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori.

În 2004 a obţinut diploma de master în Managementul Afacerilor Publice Europene.

Între 1990 și 1993, el a fost inspector fiscal la D.G.F.P.C.F.S. Teleorman, în în 2009 a ajuns director coordonator adjunct la D.G.F.P. Teleorman.

Din 2010 până în 2011 a lucrat la Consiliul Judeţean Teleorman, ocupând funcţia de Consilier Cabinet Preşedinte şi apoi director executiv.

Din mai 2012 este vicepreşedinte ANAF.

Conform declaraţiei de avere, acesta deţine mai multe terenuri în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, active financiare în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, dar şi credite de 170.000 de lei.

Din declaraţia de avere din 2016 rezultă că acesta a avut un venit net anual de 47.976 de lei, de la ANAF, iar soţia de 24.717 lei, acesta fiind angajată la Căminul de persoane vârstnice Furculeşti.

Cel de-al doilea posibil înlocuitor al lui Dragoș Doroș la șefia ANAF este Ionuț Mișa, șeful Direcției Mari Contribuabili din cadrul agenției.

Ionuţ Mişa s-a născut a ocupat funcţia de director al Administraţiei Finanţelor Publice din Eforie. Şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa, fiind numit şef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri.

 

 

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă