18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Pregătiri de RĂZBOI în Bucureşti. Ce cumpără Primăria

FOTO. Pregătiri de RĂZBOI în Bucureşti. Ce cumpără Primăria

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Apărare şi Protecţie Civilă, va cumpăra material specific situaţiilor de calamitate sau de război.

Primăria a organizat o licitaţie publică pentru a cumpăra paturi de campanie. Se vor achiziţiona 8825 de paturi portabile, care să se poată strânge pentru a fi transportate pe umăr.

Fiecare pat va  fi dotat cu o lampă cu LED, cu acumulatori, care să-i asigure autonomia timp de o noapte şi care se vor încărca dintr-un mic panou solar.

Citeşte şi: Exclusiv RL. Armata îşi numără soldaţii. Ce amendă primeşti dacă nu mergi la Centrul Militar

Dacă luăm în considerare tipul materialelor solicitate, Primăria Capitalei pare să se pregătească pentru o situaţie în care un mare număr dintre locuitorii Capitalei ar rămâne fără locuinţe şi ar trebui adăpostiţi în condiţii improprii, fără surse de energie electrică.

O asemenea situaţie s-ar înregistra fie în cazul unui cutremur major, fie în cazul unui război.

Valoarea totală a contractului pregătit de Primăria Capitalei este de circa 3,1 milioane de lei (709.000 de euro), fără TVA.

Anunţul de licitaţie a fost publicat la data de 8 iulie. Achiziţia de paturi trebuie să se realizeze până la sfârşitul anului 2015. În ultimii doi ani, Primăria Capitalei a mai cumpărat saci de dormit şi marmite (oale pentru mâncare).

Citeşte şi: Cod galben de CANICULĂ. Vezi care sunt drepturile ANGAJAŢILOR

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă