12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Cioloș, despre ministrul Justiției: E o persoană onestă, care e directă,...

Premierul Cioloș, despre ministrul Justiției: E o persoană onestă, care e directă, probabil câteodată prea directă

Premierul Dacian Cioloș consideră că ministrul Justiției, Raluca Prună, este o persoană „câteodată prea directă”.

Într-un interviu acordat Digi24, joi seara, șeful Executivului a fost întrebat dacă o mai susține pe Raluca Prună. În acest context, Dacian Cioloș a răspuns: „Eu cu doamna ministru Prună am lucrat bine. E o persoană onestă, care e directă, probabil câteodată prea directă", a spus el.

În opinia sa, Raluca Prună nu are experiență în politcă, însă ea își folosește experiența profesională „cât de bine poate”.

„N-are experiență politică, dar are, din punctul meu de vedere, onestitate și își folosește experiența profesională cât de bine poate în ceea ce face", a adăugat premierul Cioloș.

În această săptămână, declarațiile ministrului Justiției au stârnit controverse. Ea a precizat, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturi (CSM), că a minţit la CEDO atunci când a spus că a fost asigurat un buget a câte 150 de milioane de euro pentru şapte penitenciare.

„Ştiţi cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus şi am minţit la CEDO – şi spun bine minţit la CEDO – că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci, eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că în realitate în buget noi nu aveam aceşti bani", a spus Raluca Prună în şedinţa CSM.

Din acest motiv, PSD a depus, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta a fost a doua moțiune simplă care a vizat-o pe Raluca Prună. Marți, ședința s-a suspendat din lipsă de cvorum.

În 6 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a respins o moţiune simplă pe Justiţie, iniţiată de ALDE şi semnată de 53 de deputaţi. Social-democraţii au decis atunci să participe la şedinţă pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat. 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă