14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Cioloş l-ar putea DEMITE pe ministrul Tobă, dacă se dovedeşte că...

Premierul Cioloş l-ar putea DEMITE pe ministrul Tobă, dacă se dovedeşte că a PLAGIAT

Premierul Dacian Cioloş a vorbit despre situaţia ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, care este acuzat că a plagiat la teza de doctorat.

Invitat, joi seară, la Realitatea TV, premierul Cioloş a lăsat să se înţeleagă că îl va demite pe Tobă din funcţia de ministru, dacă acuzaţia de plagiat se confirmă.

“Criteriul de integritate rămâne primordial, peste el nu poate trece nimeni, nici măcar primul-ministru. Acest criteriu se aplică de la prim-ministru în jos”, a precizat Dacian Cioloş.

Situaţia ministrului de Interne, Petre Tobă, va fi evaluată de premier inclusiv pe baza deciziei Consiliului de Etică din cadrul Ministerului Educaţiei. Premierul Cioloş a precizat că i-a cerut chiar ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să cerceteze acuzaţia de plagiat împotriva lui Tobă şi să-i prezinte concluziile sale, după care va lua o decizie asupra lui Petre Tobă.

“Am cerut și domnului ministru al Educației, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării comisiei de Etică, care are această responsabilitate, și vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce îmi spune unul sau altul înainte de a-mi exprima un punct de vedere în calitate de prim-ministru. Un lucru este foarte clar: criteriul de integritate rămâne un criteriu esențial și prioritar peste care nu o să treacă nici prim-ministrul. Mi-am asumat integritatea și va rămâne acest obiectiv un obiectiv prioritar, dar nu pot să judec un om până când nu am elementele obiective”, a explicat Dacian Cioloş. 

Citeşte şi: Ministrul Tobă a cerut Consiliului de ETICĂ să îi verifice teza de DOCTORAT

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă