12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Dacian Cioloș efectuează, începând de luni, o vizită în Vietnam

Premierul Dacian Cioloș efectuează, începând de luni, o vizită în Vietnam

Premierul Dacian Cioloș efectuează, începând de luni, o vizită oficială în Vietnam, care are ca scop dinamizarea cooperării economice și a schimburilor comerciale.

Pe lângă discuţii bilaterale cu prim-ministrul, preşedintele şi alţi demnitari vietnamezi, premierul Dacian Cioloş va participa la Forumul Economic România-Vietnam de la Hanoi, alături de o delegaţie de peste 20 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, pentru a identifica noi oportunităţi de afaceri cu parteneri vietnamezi şi pentru a valorifica pe deplin viitorul acord de liber schimb UE-Vietnam", potrivit unui comunicat al Gvernului, remis redacției.

Vizita se va încheia în 14 iulie, urmând ca în 15 și 16 iulie să participe  la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc în Mongolia, la Ulan Bator.

Potrivit sursei citate, în cadrul Summitului ASEM se va urmări „valorificarea dialogului dintre Europa şi Asia pentru dezvoltarea statelor asiatice în beneficiul ambelor părţi". Astfel, premierul Cioloş va prezenta „argumentele în favoarea transformării României într-un punct nodal pentru proiectele de inter-conectare dintre Europa şi Asia, fie că vorbim despre infrastructura de transport de mărfuri, de energie sau despre comunicaţii". 

Premierul Dacian Cioloş va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din state participante la reuniune, mai precizează Guvernul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă