10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Dacian Cioloș evaluează activitatea miniștrilor săi. Când vor fi prezentate concluziile

Premierul Dacian Cioloș evaluează activitatea miniștrilor săi. Când vor fi prezentate concluziile

Guvernul va prezenta, vineri, detalii despre evaluarea activității miniștrilor, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Suciu, citat de Agerpres.

„Astăzi a fost o discuţie şi pe acest subiect cu unii dintre miniştri. Vor continua şi zilele următoare (…) Aşteptăm finalizarea acestor discuţii, dar cu siguranţă în această săptămână veţi mai avea câteva detalii legate de aceste discuţii pe care premierul le are, probabil în cursul zilei de vineri”, a declarat Dan Suciu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria, răspunzând unei întrebări referitoare analiza activităţii fiecărui ministru în parte. 

Citește și:  UPDATE: Cioloș l-a demis pe ministrul Culturii. Cine îi va lua locul

Dan Suciu a spus că a avut loc o discuţie cu toţi membrii Guvernului. „Mâine va fi una mai puţin largă, dar discuţiile acestea continuă (…) Vineri sigur o să aveţi un punct de vedere ceva mai detaliat pe acest subiect”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

El a precizat că aceste discuţii vizează activitatea fiecărui ministru în parte. 

„(Sunt discuţii, n.r.) pe priorităţile fiecărui ministru, pe îndeplinirea obiectivelor asumate la începutul anului, pe etapa de parcurs pe care o desfăşurăm în acest moment şi pe finalizarea sau pe partea a doua anului, obiectivele pentru partea a doua a anului pentru ministere”, a explicat Suciu. 

Întrebat dacă în funcţie de aceste discuţii premierul Dacian Cioloş va lua o decizie în privinţa unei eventuale remanieri, Dan Suciu a precizat. „Nu pot să comentez subiectul în acest moment”. 

Citește și: Ministrul Fondurilor Europene a demisionat, la solicitarea premierului Dacian Cioloș. Cine îi va lua locul Aurei Răducu

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că întâlnirea pe care Dacian Cioloş a avut-o marţi cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost legată de cazul dezinfectanţilor din spitale. 

Întrebat dacă întâlnirea a vizat şi evaluarea activităţii ministrului Sănătăţii, Dan Suciu a răspuns: „Nu, au avut un element punctual de discuţie legat de această situaţie, legat de aceste chestiuni de dezinfectant şi de infecţii intraspitaliceşti, dar evident modul în care se răspunde la această chestiune va ţine cont de o evaluare a modului în care funcţionează Ministerul Sănătăţii”. 

Citește și: Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

În ultima lună, doi dintre miniștri Cabinetului Cioloș au demisionat – Ana Costea, care a condus Ministerul Muncii și Aura Răducu, care a fost la șefia Ministerului Fondurilor Europene. Totodată, Vlad Alexandrescu a fost revocat din funcția de ministru al Culturii.

Totodată, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de activitatea Guvernului, însă acest Guvern nu este al lui, iar „vremea în care preşedintele lua locul premierului a trecut”. 

„Vremea în care preşedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstare şi viaţa oamenilor sau bunul mers al ţării. Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest Guvern ca şi cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an generată de o situaţie de criză şi la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul României. Şi tocmai, în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice pe care aştept să le văd de la partidele politice”, a subliniat Iohannis.

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă