15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Dacian Cioloş va efectua o vizită oficială la Bruxelles

Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită oficială la Bruxelles

Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită la Bruxelles, la începutul săptămânii viitoare, unde se va întâlni cu înalţi oficiali europeni, printre care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. În cadrul vizitei oficiale, premierul le va prezenta priorităţile Guvernului, viziunea de dezvoltare economică, precum şi priorităţile de ţară din perspectiva semestrului european.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile vor viza şi fenomenul migraţiei, Uniunea Energiei şi securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare evidenţiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum şi perspectivele ţării noastre de aderare la Spaţiul Schengen.

Luni, Dacian Cioloţ se va întâlni cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi va participa la un dejun de lucru cu preşedintele PPE, Joseph Daul. 

Mai mult, premierul va avea întrevederi cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul şi resursele umane, Kristalina Georgieva, cu funcţionari români care ocupă funcţii de conducere în instituţii europene. 

Marţi, şeful Executivului va avea un mic-dejun şi un dejun de lucru cu europarlamentarii români, apoi întrevederi cu preşedintele grupului S&D, Gianni Pittella, şi cu preşedintele grupului PPE, Martin Weber. După întrevederea cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Cioloş va semna în cartea de onoare a PE şi cei doi oficiali vor avea declaraţii de presă comune. 

Pe agenda vizitei la Bruxelles mai sunt prevăzute întâlniri cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen, cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu Euro şi dialogul social, Valdis Dombrovskis. 

Din delegaţie fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache, mai menţionează Guvernul.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă