4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu cere demiterea directorului CNAIR: Tot ceea ce înseamnă coordonarea...

Premierul Sorin Grindeanu cere demiterea directorului CNAIR: Tot ceea ce înseamnă coordonarea modului de deszăpezire este deficitar. Autostrăzile sunt în continuare închise, iar pe drumurile naționale se circulă cu greutate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Ministerul Transporturilor, că i-a cerut ministrului Răzvan Cuc un raport și o propunere de demitere a directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor.

Șeful Guvernului a precizat că este inadmibil ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, să fie probleme atât de mari pe autostrăzile A2 și A4, care continuă să fie blocate, precum și pe celelalte drumuri naționale. Pe de altă parte, premierul s-a arătat intrigat de faptul că există stocuri mari de sare pentru deszăpezire, dar nu există stocuri de nisip.

“La 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, tot ceea ce înseamnă coordonarea modului de deszăpezire este deficitar”, a subliniat premierul Grindeanu.

Ministrul Răzvan Cuc a justificat această situație printr-un ordin al fostului ministru, bazat pe ideea că “dacă este sare nu mai e nevoie de nisip”.

Premierul Grindeanu a cerut și trimiterea Corpului de Control al Ministerului Transporturilor care să verifice această situație.


Citește și: Primărița Gabriela Firea a găsit vinovații pentru haosul din București: A demis conducerea RATB și l-a înlocuit pe directorul Regiei cu un consilier PSD

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a revocat conducerea Regiei Autonome de Transport București (RATB), la cererea primăriței Gabriela Firea. Ea a acuzat Regia că nu a eliberat stațiile de autobuz. Noul director al RATB este un consilier general al PSD.


Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Grindeanu şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au mers, sâmbătă, la sediul Ministerului Transporturilor în urma unor plângeri referitoare la modul cum s-a intervenit pentru deszăpezire.


Citește și: A doua zi de viscol. Cod galben de ger, în toată România, timp de trei zile. Unele trenuri sunt anulate, altele au întârzieri de sute de minute. 42 de drumuri naționale, din zece județe, sunt închise. Cursele aeriene au întârzieri de până la 30 de minute

Cele două autostrăzi, A2 şi A4, rămân închise. În schimb, în județul Brăila, un singur tronson de drum naţional din judeţul Brăila mai este închis, sâmbătă dimineaţă, la ora 10,30, acesta fiind DN 2B. Pe celelalte șosele din județ a fost reluat traficul.


La rândul ei, Carmen Dan, ministrul de Interne, a anunțat că a cerut eliberarea din funcție a prefectului de Giurgiu, întrucât acum câteva zile l-a căutat la telefon și nu l-a găsit, iar în acest moment situația pe șoselele din județ este deficitară.


Deși deszăpezirea din București și de pe drumurile naționale a mers prost, vineri dimineață, când deja începuse viscolul, în fața PalatuluI Victoria, se adunaseră foarte multe utilaje. Situația a fost relatată, de pe teren, de reprezentantul ziarului România Liberă:

“Între zona Gorjului și Cotroceni șoferii care circulau pe acest bulevard, după ora 7.15, nu vedeau niciunul dintre utilajele cu care se lăuda dramatic Gabriela Firea. Nu exista aici deszăpezirea despre care vorbea teatral primărița PSD, la ora 9.00, când televiziunile difuzau imagni cu aceasta spunând convingător că totul a fost perfect și la superlativ. Abia după 11 kilometri de la start am dat peste primul utilaj cu lamă și sistem de împrăștiat material anti-derapant, pe la jumătatea Pasajului Basarab”.


 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă