15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu a decis schimbarea șefului Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în care...

Premierul Grindeanu a decis schimbarea șefului Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în care au activat ofițerii SRI. Cine va fi noul director

Premierul Sorin Grindeanu a decis înlocuirea lui Petre-Dragoş Voinescu din funcția de șef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), anunţă miercuri site-ul Profit.ro.

În locul lui Dragoș Voinescu ar putea fi numit Gabriel Gheorghe. Acesta a candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare.

Anterior, potrivit propriului CV, Gabriel Gheorghe a fost inspector în cadrul Gărzii Financiare, director al corpului de control al Ministerului Economiei, şeful Direcţiei Antifraudă – Anticorupţie din Ministerul Economiei şi vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

DGAF este structura din cadrul ANAF în care au activat mai mulți ofițeri SRI, în calitate de analiști financiari. Acum câteva zile, SRI a anunțat retragerea din cadrul ANAF a ultimilor 23 de ofițeri care fuseseră detașați în această structură. SRI nu a făcut nicio aluzie la Dragoș Voinescu.

Petre-Dragoş Voinescu fusese numit în noiembrie 2016, prin detaşare, în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cu rolul de a coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Postul de vicepreşdinte ANAF coordonator al Antifraudei Fiscale a rămas liber după ce Daniel Diaconescu şi-a dat demisia ca urmare a acuzării sale de abuz în serviciu de către DNA în dosarul Murfatlar-Euroavipo.

Înaintea lui Diaconescu, vicepreşedinte ANAF coordonator al Antifraudei a fost Romeo Nicolae. În septembrie anul trecut acesta a fost acuzat de DNA pentru trafic de influenţă şi pus sub control judiciar.

​La începutul acestui an, Dragoş Doroş a demisionat din funcţia de şef al ANAF, la conducerea Fiscului fiind numit Bogdan Stan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă