16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu a fost așteptat la aeroport de vicepremierul Sevil Shhaideh pentru...

Premierul Grindeanu a fost așteptat la aeroport de vicepremierul Sevil Shhaideh pentru a-i raporta situația de la clubul Bamboo

Premierul Sorin Grindeanu, care a revenit duminică în România, a fost așteptat la Aeroportul Henri Coandă de vicepremierul Sevil Shhaideh și de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Acestea i-au prezentat situația de la clubul Bamboo, pentru care a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Premierul a cerut detalii despre starea de sănătate a persoanelor care au avut nevoie de spitalizare în urma incendiului.

Șeful Guvernului a fost informat cu privire la măsura dispusă de Ministerul Afacerilor Interne prin care, în perioada 21-30 ianuarie 2017, conducerile inspectoratelor pentru situații de urgență  județene București/ Ilfov  vor desfășura acțiuni de recunoaștere și acțiuni de control la obiective/ operatori economici ce desfășoară activități cu public numeros – cluburi și discoteci – conform Planului elaborat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Totodată, prim-ministrul a primit detalii și cu privire la cele 162 controale desfășurate în această noapte la operatori economici din categoria menționată, unde au fost aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

În acest context, prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut întocmirea unui raport scris cu privire la toate măsurile care au fost luate și care urmează a fi dispuse și a subliniat nevoia ca toate structurile MAI care sunt implicate în ancheta deschisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București să acorde tot sprijinul necesar astfel încât aflarea adevărului să se facă în cel mai scurt timp.

“Este obligatoriu să luăm absolut toate măsurile necesare astfel încât istoria să nu se mai repete și adevărul să iasă la lumină”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu, anunță un comunicat al Executivului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă