6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu, despre Tudorel Toader: Acea evaluare este de peste 90%...

Premierul Sorin Grindeanu, despre Tudorel Toader: Acea evaluare este de peste 90% despre decizia CCR și cum aceste instituții au greșit. Evaluarea ministrului arată că DNA și Parchetul General au greșit

Premierul Sorin Grindeanu a fost invitat la un post e televiziune și a discutat despre evaluarea făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe care o consideră un lucru nou.

"Cred că, pentru prima dată, faptul că cineva (Tudorel Toader-n.red.) își permite să facă o asemenea evaluare și să continue să urmărească activitatea DNA și a Parchetului General este un lucru nou. Din punctul meu de vedere important este că toate aceste instituții să funcționeze normal. De prea multe ori o instututie este legată de persoana care conduce instituția.

Ministrul Justiției are următoarea datorie: să vină cu proiecte de legi, cât mai repede-pachetul acela nu conține doar legea grațierii, mai sunt și alte măsuri -să vină urgent cu proiectul de lege care să pună în concordanță deciziile CCR cu Codul Penal și cel de Procedură Penală, trebuie să vină cu o soluție în dezbaterea privind răspunderea magistraților.

În această sesiune parlamentară, toate aceste proiecte trebuie trimise în Parlament", a declarat Sorin Grindeanu la Rtv.

Întrebat dacă Tudorel Toader i-a prezentat raportul înainte de a-l prezenta public, premierul a răspuns: Bineînțeles că da.

"Toată această luptă împotriva corupției trebuie depersonalizată. Aceste mecanisme trebuie să funcționeze și dacă domnul Lazăr este sau nu procuror general și dacă doamna Kovesi este sau nu șefa DNA. Acea evaluare este în proporție de 90%, poate mai bine, despre decizia CCR și cum aceste instituții au greșit. Evaluarea ministrului Justiției arată că DNA și Parchetul General au greșit. 

Rostul ministerului este să restabilească acest echilibru al puterilor, iar decizia CCR arată că a fost un dezechilibru. CCR, prin decizia dată, a restabilit echilibrul constituțional. În niciun caz nu se externalizează justiția. Rostul fiecărui membru din echipa pe care o conduc este să ducă la îndeplinire măsurile pe care nu le-am asumat. Inclusiv domnul Tudorel Toader, chiar dacă nu este om politic. Toate acele măsuri pe care le avem în programul de guvernare le vom face", a mai spus șeful Executivului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă