19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportPremierul Tudose a anunțat că-l așteaptă la sediul Guvernului pe ministrul Sănătății,...

Premierul Tudose a anunțat că-l așteaptă la sediul Guvernului pe ministrul Sănătății, Florian Bodog. Raportul privind vaccinarea trebuie să fie gata mâine. Ministrul ar putea fi demis

UPDATE 15,45: Ministrul Florian Bodog a confirmat, marți, că raportul său privind vaccinările, destinat premierului, va fi gata miercuri, informează Agerpres.

"Eu mi-am asumat că mâine va fi gata raportul cu vaccinurile. Acum adunăm toate datele de la Direcțiile de Sănătate Publică, aveau termen astăzi să le depună. În cursul zilei de mâine îl vom depune. Sunt raportări din unele județe, din altele nu, dar până diseară se raportează toate, le centralizăm. Am centralizat toate stocurile (de vaccinuri — n.r.) și le depunem mâine la premier", a precizat Florian Bodog.


UPDATE 14,50: Premierul i-a cerut ministrului Sănătății ca până la ședința de Guvern de miercuri să prezinte raportul privind vaccinurile, au anunțat surse din cadrul Executivului, citate de Agerpres.

"Premierul i-a cerut ca raportul să fie gata până la ședința de Guvern, de preferat mâine (miercuri — n.r.). Nu acceptă nicio amânare pe săptămâna viitoare", au precizat sursele citate.

Potrivit acelorași surse, prim-ministrul i-a cerut ministrului Sănătății și explicații despre cât de avansat este dosarul privind relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentului.


Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, că-l așteptă la sediul Guvernului pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru a avea o discuție cu el.

"Domnul Bodog, ieri, sigur, a fost la Londra pentru a continua demersurile privind relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului. Îl aştept astăzi să vorbim pe această temă", a declarat, marți, premierul Tudose.

O temă sensibilă a acestei întâlniri ar putea fi însă criza vaccinării în România. Sâmbătă, surse neoficiale declarau că ministrul Sănătății ar putea fi demis, din acest motiv, de către premier.


Premierul Mihai Tudose va decide săptămâna viitoare dacă îl remaniază pe Florian Bodog de la conducerea Ministerului Sănătăţii, după ce acesta îi va prezenta raportul privind informarea în chestiunea importanţei vaccinării copiilor.

 

Mihai Tudose a negat că ar avea o asemenea intenție dar a confirmat că l-a chemat pe Florian Bodog ca să-i prezinte efectele campaniei de informare privind vaccinarea în România.

"I-am solicitat domnului ministru Florian Bodog un raport despre tot sinopsisul la vaccinările din România, începând de la situaţia producerii vaccinurilor, începând de la Institutul Cantacuzino, terminând cu importurile şi cu ce avem în depozite. După aceea, dacă vaccinurile respective stau într-un depozit în Bucureşti ori s-au distribuit în ţară, este un alt subiect, şi apoi cine trebuia să facă vaccinarea propriu-zisă. Dacă medicul de familie s-a dus la familia respectivă, are o statistică privind copiii nevaccinaţi? Sunt nevaccinaţi pentru că au refuzat părinţii sau pentru că nu a ajuns nimeni la ei? Şi atunci, am un prim caz: vaccinul este în ţară, a ajuns în localitatea în care trebuia să ajungă, s-a dus medicul la familie, familia a refuzat. Dar pot apărea şi nenorociri de genul: nu a fost vaccinul, vaccinul a sta în depozit, vaccinul este în ţară, nu a stat în depozit s-a dus în localitatea respectivă, dar nimeni nu s-a ocupat să şi vaccineze. Situaţia ar trebui să fie foarte clară, dar, din păcate, nu este", a explicat Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Concurentul chinez al Tesla a lansat un model nou mai ieftin decât cel american

Compania chineză de maşini electrice Nio a dezvăluit prima sa maşină la preţ redus, Onvo. Maşina are ca rival modelul Y de la Tesla....

Cum să creați un sistem eficient de irigare pentru grădina dumneavoastră

Menținerea unei grădini luxuriante și sănătoase necesită o irigare adecvată, dar udatul manual al plantelor poate fi consumator de timp și o dovadă de...

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă