14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPresa chineză: "Ponta a spus că admiră Partidul Comunist Chinez"

Presa chineză: “Ponta a spus că admiră Partidul Comunist Chinez”

Presa oficială din China susține că premierul Victor Ponta a afirmat marţi, la Beijing, că "admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă".

„Ponta a spus că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă”, transmite xinhuanet.com.

„România apreciază rolul important pe care China îl are în promovarea păcii mondiale şi a dezvoltării şi va continua să sprijine ferm eforturile Chinei pentru menţinerea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale”, a spus, potrivit sursei citate, premierul aflat în vizită. „Ponta a spus că dezvoltarea Chinei a oferit României şanse extraordinare şi că România este interesată de schimburile de experienţă şi cooperările strânse cu China”, se arată în acelaşi articol.

Potrivit sursei citate, toate aceste afirmaţii au fost făcute marţi de Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping.

La rândul său, preşedintele Xi Jinping a declarat că relaţia pe care China o are cu România în momentul de faţă traversează „cea mai bună perioadă de dezvoltare din istorie”.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...
Ultima oră
Pe aceeași temă