10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget sunt nepotrivite

Băsescu: Propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget sunt nepotrivite

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget făcute de premierul Victor Ponta sunt nepotrivite.

Traian Băsescu a argumentat că Rozalia Biro, propusă la ministerul Culturii, nu stăpânește limba română și nu va putea dialoga cu intelectualii români.

”Doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat că nu are niciun biped în familie și am aflat că în România se nasc tot mai puțini bipezi. Cred că am o problemă complicată de înțelegere a limbii române pentru un membru al Guvernului. Mai este un motiv, practic ministerul Culturii nu are foarte mulți bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România. Aș vrea să fiu bine înțeles. Am apreciat foarte mult miniștri ca Marko Bella sau modul în care și-a desfășurat mandatul Kelemen Hunor. Deci nu este o remarcă la adresa unui ministru maghiar”, a spus președintele.

Traian Băsescu a susținut că Iulian Claudiu Manda, propus pentru ministerul Bugetului, nu are experiență suficientă pentru a face față discuțiilor cu FMI.

”Cea mai complexă experiență a domnului Iulian Claudiu Manda este legată de Casa Studenților din Craiova. Ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult. Justificarea că domnul deputat a funcționat în comisia de Buget-Finanțe nu este un argument. În comisie nu se discută filosofia bugetară, nu se discută prioritățile. Cred că domnul Manda nu este potrivit pentru această funcție. Încerc să îmi imaginez discuțiile cu FMI și Banca Mondială cu cei doi miniștri: Petrescu și Manda”, a spus șeful statului despre propunerea lui Claudiu Manda pentru funcția de ministru al Bugetului. 

Președintele a explicat că nu respinge propuneri pentru că se teme că Victor Ponta ar putea face alte propuneri și mai rele.

”Eu sunt de acord cu promovarea tinerilor și am făcut-o. Cei mai mulți dintre ei au confirmat, fie că vorbim de Anca Boagiu, Sulfina Barbu sau Elena Udrea. Dar să punem ministerul Bugetului în această situație este o mare eroare. La fel cum este și cea de la ministerul Culturii. Transmit premierului rugămintea de a se mai gândi la nominalizări până marți – miercuri. Apelul meu este ca premierul să se uite către alți tineri, pentru că avem riscul uriaș de a se decredibiliza promovarea tinerilor în Guvern”, a precizat Traian Băsescu.

”Nu resping propunerile, deși am prerogativele legale. Cunosc marfa și există riscul să facă două nominalizări mai proaste.Vreau să rezolvăm acesată problemă într-un mod în care să fie o îmbunătățire a activității Guvernului”, a punctat președintele.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă