15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAdjuncta directorului CIA s-a întâlnit cu Băsescu și Ponta: SUA doresc să...

Adjuncta directorului CIA s-a întâlnit cu Băsescu și Ponta: SUA doresc să își respecte obligațiile de partener

Adjuncta directorului Agenției Centrale de Informații (CIA), Avril D. Haines, s-a întâlnit luni cu președintele Traian Băsescu și cu premierul Victor Ponta.

În cadrul întrevederii cu președintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni,s-a discutat despre situația din regiune, dar și despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele două țări, informează Administrația Prezidențială.

În cadrul întrevederii cu premierul Victor Ponta de la Palatul Victoria s-au discutat aspecte ale evoluțiilor din regiune și a fost evidențiată excelenta colaborare între serviciile de informații din România și SUA, arată într-un comunicat al Guvernului. 

”SUA doresc să își facă obligațiile de partener strategic pentru România și prin semnificația vizitelor din perioada următoare și prin contribuții directe pentru securitatea României și a regiunii”, a declarat Traian Băsescu la adevărul live.

Președintele Traian Băsescu îl va primi, săptămâna viitoare, la Palatul Cotroceni, pe vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden. Tot în săptămâna viitoare este așteptată și vizita șefului Pentagonului, Chuck Hagel.

Vizita oficialului american are loc cu puțin înainte de scrutinul prezidențial din Ucraina, dar după referendumurile organizate în țara vecină de separatiștii proruși, dar și în contextul amenințărilor la adresa țării noastre proferate de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Cele mai citite

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Prinţul Paul al României, condamnat în dosarul “Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fost depistat în Malta

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Prințul Paul al României, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul...

Preşedinte al UDMR Bihor şi-a depus candidatura la preşedinţia CJ

Senatorul Cseke Attila, care este și președintele UDMR Bihor, și-a depus candidatura duminică pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Bihor. În același...
Ultima oră
Pe aceeași temă