22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele CCR, despre votul în cazul Elenei Udrea: Constituția prevalează întotdeauna

Preşedintele CCR, despre votul în cazul Elenei Udrea: Constituția prevalează întotdeauna

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat, marţi, că nu vrea să facă nicio declaraţie cu privire la votul de luni, din Parlament, în urma căruia s-a hotărât avizarea cererilor DNA, pe numele Elenei Udrea.

Citeşte şi: UPDATE. Cererea de arestare a Elenei Udrea, miercuri dimineață, pe masa ÎCCJ

"Nu am spus că fac declaraţii. Vă rog să mă credeţi, nu urmăresc, nu mă interesează. Nu vreau să dau nicio declaraţie", a ţinut să precizeze Augustin Zegrean.

Cu toate acestea, el a ţinut să precizeze că Constituţia este cea care prevalează întotdeauna.

Cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” va fi discutată, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Udrea a fost, marți, la sediul DNA unde a fost audiată timp de câteva ore cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul Gala Bute. Luni seara, Camera deputaților a avizat cererile de încuviințare pentru urmărirea penală și arestarea preventivă în dosarul menționat.

Avocații Elenei Udrea au depus contestat votul din Parlament.

”Votul din plen nu întrunește prevederile legale. Ieri nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege. La o chestiune atât de gravă trebuie să existe o majoritate calificată. Hotărârea este practic un vot de neavizare. Va fi un temei de apărare în sensul că cererea de arestare nu a fost avizată”, a spus avocatul deputatei, Marius Striblea.

 

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă