11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele CJ Timiş, audiat la DNA în dosarul de corupţie al şefilor...

Preşedintele CJ Timiş, audiat la DNA în dosarul de corupţie al şefilor IPJ Timiş

UPDATE. Preşedintele Consiliului Județean Timiş, Titu Bojin, a declarat, joi, după audierile la DNA, în dosarul în care mai mulţi şefi din cadrul IPJ Timiş sunt arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, că "nu este şofer", refuzând să dea alte detalii în privinţa unui accident rutier în care ar fi fost implicat în 2014.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este audiat, joi, la DNA Timişoara în dosarul de corupție al şefilor IPJ Timiş, informează Mediafax.

Titu Bojin a sosit la DNA, însoțit de avocatul său pentru a da explicații, cu privire la un incident trutier petrecut în luna mai 2014, pe care procurorii susțin că polițiștii de la IPJ Timiș l-ar fi mușamalizat. La intrarea la audieri, Titu Bojin a spus că nu se afla el la volan în acea mașină.

Procurorii au informații că Titu Bojin s-ar fi aflat la volanul unui autoturism Hyundai și ar fi condus pe contrasens mai mulți kilometri, iar la un moment dat o șoferiță a încercat să îl evite, ajungând într-un parapet. Potrivit anchetatorilor, şoferul autoturismului Hyundai nu ar fi oprit și și-ar fi continuat drumul, procurorii suspectând că polițiștii de la IPJ Timiș ar fi mușamalizat acest incident rutier.

La sediul DNA Timișoara a mai fost adus la audieri, joi după-amiază, și șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, care se află în stare de arest preventiv pentru luare de mită.

Luni dimineaţă, DNA a făcut mai multe percheziții la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac, precum şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În urma percheziţiilor au fost reţinuţi şi, ulterior, marţi seară, arestaţi preventiv şeful IPJ Timiș, Sorin Petru Muntean, şi adjunctul său, Florin Mircea Bolbos, precum şi şeful Poliției Recaș, Marian Dorinel Temu, pentru abuz în serviciu, şeful Poliției Rutiere Timiș, Nicușor Marcel Crăciunescu, pentru patru infracţiuni de luare de mită, primarul orașului Recaș, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea funcţiei, la hărţuire şi la abuz în serviciu, şeful Poliției Locale Recaș, Doru Adrian Berzescu (funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș), pentru uzurparea funcţiei şi hărţuire, şi ofiţerii de Poliție Cosmin Ionuț Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

Conform unor surse judiciare, în anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Eugen Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, a declarat că nu ştie nimic despre ancheta DNA, susținând că a aflat din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

De asemenea, în același dosar procurorii DNA au dispus, în urma audierilor, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Primarul din Recaș, Teodor Pavel, care se află la primul mandat și care în 2012 a fost ales din partea PNL, însă în toamna anului 2014 a trecut la PSD în baza unei ordonanțe guvernamentale care permitea migrația aleșilor locali, le-ar fi solicitat șefilor de la Poliția Timiș să dea ordin subalternilor lor să nu își îndeplinească sarcinile de serviciu în Recaș. În caz contrar, polițiștii care nu îndeplineau ordinele erau mutați, schimbați ori li se desființa funcția.

"Primarul Teodor Pavel a apelat la omul de afaceri Eugen Milutinovici, un apropiat al PSD Timiș, a cărui firmă are în derulare un contract cu Primăria Recaş pentru asfaltarea de drumuri în localitate. De asemenea, edilul a mai apelat și la "alții din conducerea Prefecturii", se mai arată în document.

Potrivit DNA, şeful Serviciului Rutier Timiş, Marcel Nicuşor Crăciunescu, a pretins și a primit, în martie 2014, de la Cosmin Bledea și Vasilică Gîrbaci, pentru a propune avansarea acestora în grad profesional înainte de termen, două seturi (opt bucăţi) jante Mercedes Clasa E şi anvelope pentru autoturismul personal. În 25 martie 2014, conform celor promise de către Crăciunescu, cei doi au fost avansați la gradul profesional următor, respectiv acela de comisar de poliție.

La sfârșitul anului 2013 – începutul anului 2014, Crăciunescu a pretins și a primit de la doi agenți de poliție un set de anvelope (patru bucăţi), pentru autoturismul marca Mercedes ML, aparţinând soţiei sale, și un televizor LCD, potrivit DNA. După remiterea acestor bunuri, unul dintre agenți a fost mutat, conform dorinței sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, iar celălalt a scăpat nesancționat pentru abaterile constatate în activitatea sa, ca urmare a unui control.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă