30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele Consiliului European, Donald Tusk, îl primește, vineri, la Bruxelles, pe premierul...

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, îl primește, vineri, la Bruxelles, pe premierul Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu va avea, vineri, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Întâlnirea, care figurează în programul oficial al lui Donald Tusk, va avea loc la ora 11.30.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, la începutul lunii, o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui, Frans Timmermans, în care susţine că una dintre priorităţile Guvernului este lupta anticorupţie.

„Doresc să vă asigur de deschiderea mea de a continua dialogul cu dumneavoastră, inclusiv la Bruxelles, şi reiterez angajamentul ferm al tuturor instituţiilor şi factorilor decizionali din România privind continuarea luptei împotriva corupţiei. În aceste eforturi contăm pe sprijinul şi susţinerea Comisiei Europene, dar şi pe o evaluare echilibrată şi corectă din partea acesteia, care să ţină cont de cadrul constituţional naţional şi de substanţa concretă a prevederilor legislative, nu doar de reacţiile din spaţiul public şi mediatic'', se preciza în scrisoarea trimisă de șeful Executivului liderilor UE.

După adoptarea OUG 13, Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.

În 6 februarie, șeful diplomației române, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans,  şi cu Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini. 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă