14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: Președintele i-a chemat, luni, la apel pe Călin Popescu Tăriceanu și...

UPDATE: Președintele i-a chemat, luni, la apel pe Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea

UPDATE 14:18: Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, luni, în cadrul întâlnirii cu preşedinţii celor două Camere, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, nevoia recredibilizării Parlamentului în viața politică și în conștiința cetățenilor, informează Mediafax.

”În cadrul consultărilor legate de agenda primei sesiuni parlamentare din acest an, președintele României a subliniat nevoia de recredibilizare a Parlamentului în viața politică și în conștiința cetățenilor”, se arată în comunicatul de presă remis de Administraţia Prezidenţială.

Printre temele abordate s-au aflat condițiile de exercitare a votului în străinătate, eventualitatea schimbării legii partidelor politice, finanțarea transparentă a partidelor politice și a campaniilor electorale, modificarea legislației electorale, informează sursa citată.

”Aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare și în cadrul întâlnirilor periodice dintre Președinte și șefii celor două Camere ale Parlamentului”, se mai arată în comunicat.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, o scrisoare deschisă preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care le propune să susţină un mesaj, în şedinţă reunită a plenului celor două Camere, pe 9 februarie, la ora 16.00.

UPDATE 10:44: Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe tema priorităților legislative ale sesiunii parlamentare, informează Mediafax.

Din partea preşedintelui Klaus Iohannis, la discuţiile de la Palatul Cotroceni participă consilierii prezidenţiali Dan Mihalache şi Laurenţiu Ştefan.

”Sesiunea parlamentară care începe ne oferă o șansă de a arăta cetățenilor că am înțeles cu toții mesajul celor care au votat în noiembrie 2014”, a scris,luni, pe Facebook, despre întâlnirea cu şefii celor două Camere ale Parlamentului.

”Țara nu este a noastră, a elitei politice, și noi nu trebuie să monopolizăm instituțiile și să le folosim în interesul nostru personal. Țara este a cetățenilor români și instituțiile, Președinte, Parlament sau Guvern, trebuie să lucreze pentru ei. De aceea, azi, în prima zi a primei sesiuni parlamentare din acest an, îi primesc la Palatul Cotroceni pe președinții celor două Camere ale Parlamentului, domnii Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu, pentru a stabili prioritățile legislative ale următoarelor săptămâni și luni”, se precizează în postarea de pe Facebook a preşedintelui Iohannis.

Întâlnirea șefului statului cu președinții Camerei Deputaților și Senatului, înaintea începerii sesiunii parlamentare, a fost confirmată pentru MEDIAFAX în urmă cu o săptămână, de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran.

De altfel, şi președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea declara, în urmă cu o săptămână, într-un interviu acordat MEDIAFAX că președintele Klaus Iohannis l-a informat despre faptul că dorește să aibă o discuție cu președinții celor două Camere.

”Eu am fost informat de către preşedintele statului că doreşte o discuţie cu preşedinţii celor două Camere cu privire la începerea sesiunii parlamentare, pe 2 februarie, în care vom discuta toate aspectele: priorităţile legislative, chestiunile care trenează de foarte mult timp în Parlament. Chiar am venit cu această propunere către domnia sa şi domnia sa a salutat-o şi a spus că de fiecare dată se va consulta cu preşedinţii celor două Camere, aşa cum scrie în Constituţie, cu privire la atribuţiile pe care noi le avem şi cele două Camere le au prin Constituţie”, declara președintele Camerei Deputaților în interviu.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni mâine cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu. Temele de discuţie anunţate se referă la priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis s-a întâlnit şi cu reprezentanţii partidelor politice în Parlament. Preşedintele a spus după discuţiile de la Cotroceni că s-a decis ca până la finalul sesiunii parlamentare, să se dea o soluţie legislativă pentru votul din diaspora, pe legislaţia alegerilor locale şi parlamentare, legea partidelor şi a finanţării campaniilor.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă