14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFOTO. Preşedintele Iohannis, aspru criticat de internauţi pe contul său de Facebook

FOTO. Preşedintele Iohannis, aspru criticat de internauţi pe contul său de Facebook

La scurt timp după ce Senatul a respins, pentru a doua oară, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova, preşedintele Iohannis a recţionat dur pe contul său de Facebook şi a criticat extrem de aspru Parlamentul în tot întregul său.

Şeful statului a ţinut să precizeze, în postarea sa, că în astfel de condiţii îi este foarte dificil să lucreze cu un astfel de Legislativ. "Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate", a scris preşedintele marţi seara pe contul său de pe pagina de socializare.

Mesajul preşedintelui a fost apreciat de aproape 17.000 de oameni şi a generat într-un timp destul de scurt peste 3.145 de comentarii şi 1.100 de redistribuiri. La o prima vedere, se pare că postarea şefului statului a avut efectul scontat, însă, după parcurgerea comentariilor, se poate observa că şeful statul a fost, mai degrabă, criticat, pentru că se mulţumeşte doar să scrie pe Facebook când observă derapaje care pot afecta independenţa Justiţei.

Nicolae Pană, unul dintre internauţii care a comentat postarea preşedintelui referitoare la votul senatorilor în cazul Şova, a scris: "Vorbe domnule Președinte. Nu Facebook este tribuna dvs. de exprimare, ci pupitrul președinției. (…) V-am votat în turul doi pentru a nu ajunge specimenul de Ponta-copy-paste la Cotroceni. Ceea ce faceți acum, va consider complice cu acest individ. Nu sunteți în stare DAȚI-VĂ DEMISIA. Cu nemernicii nu discuți pe Facebook, ci îi apostrovezi în public. Vă place atitudinea lui Ponta de aseară? Dă cu justiția de toți pereții, iar dvs. tăceți. Postăți pe Facebook, precum postacii. Până și Rases Bogdan începe să se îndoiască de competențele dvs."

Silvia Luiza Mihaela Caraman a ţinut să îi transmită şefului statului că: "V-am votat că să ne scăpați de ei! Am stat ore în picioare, flămânzi și înfrigurați, dar am îndurat totul numai pt că dumneavoastră să ne fiți Președinte și să ne scoateți la lumina, pe noi oamenii de rând, iar în Parlament să faceți curățenie și să-i dați afară pe hoții aia care se gândesc numai la ei și au dus țărișoara la săpa de lemn! Vă rugăm să nu ne dezamăgiți, domnule Președinte! Cu respect!

Într-un alt comentariu, preşedintele este sfătuit să apeleze la conferintele de presă. "Domnule președinte, dacă nu știați, s-au inventat conferințele de presă pentru astfel de situații. Chestiile alea când dvs veniți în față unor indivizi, va citiți discursul și apoi plecați", a cometat Angelica Grigorescu, în timp ce Steven B. Mureşan a scris că preşedintele ar trebui să dizolve Parlamentul. Ba mai mult, internautul îi cere şefului statului să "facă schimbări că altfel… vorbe fără fapte e egal cu zero!". Şi asta nu e tot. Valentina Valentina i-a scris preşedintelui Iohannis că "Cred ca în curând urmează suspendarea dvs. Ghinion! Nu o să vă apere nimeni….ne-au distrus!", în timp ce Radu Valentin a comentat că "Şova a scăpat, Iohannis a scris un status pe Facebook. M-am liniştit. Ţara e pe mâini bune!", iar Mihai Ghiţă i-a scris că "în afară de postări pe Facebook mai faceţi ceva pentru statul de drept? Că până acum aţi fost zero! Mai să cred că vă place de fapt ce fac aştia în Parlament!"

Evident, nu au lipsit nici comentariile extrem de acide. Marian Dragomir îi răspunde preşedintelui Iohannis astfel: "Așa și? (…) E vina PNL care a avut doi membri absenți în comisia care a stabilit că acest vot să se repete. Azi au lipsit 13 membrii din alianță PNL-Geoană. Dacă erau prezenți, Şova era deja arestat. Nu încercați să vă acoperiți penalii care vă susțin!  De fapt, PSD și PNL sunt la fel, parte a aceluiași USL, care l-a adus pe Ponta la guvernare să spargă 12 miliarde de euro în trei ani, conform Curții de Conturi conduse de Văcăroiu…. PNL mimează opoziția, trei lideri ai acestui partid cerând demisia lui", iar Nentu Herod spune depre Iohannis că este: "Emil Copnstantinescu 2… bun de nimic. Bine că îţi iei avion şi ai designer personal… te-am votat degeaba…".

Alţi internauţi îi cer preşedintelui Iohannis să dizolve Parlamentul şi să pună în practică referendumul deja votat cu 300 de parlamentari, cum susţine Aurel Sibiceanu, Cornel Parnia îi transmite că "Păi poate e momentul să faci și tu ceva!", iar alţii să iasă "pe posturile de televiziune și spuneți asta să vă audă tot poporul, ca la badea Gheorghe nu a ajuns Facebook-ul", iar Mihaela Sitoianu îi spune direct "Fă-te că lucrezi, aruncă ceva, palton, ficus, perdea, dar măcar fă-te că eţti preşedinte, domnule Iohannis!"

Însă, postarea preşedintelui Iohannis s-a bucurat şi de susţinerea fanilor săi. Alex Buiuc a scris "Acum vor urma mii de răspunsuri ale unor cetăţeni români nemulţumiţi de faptul că Johannis doar anunţă pe Facebook că nu mai poate colabora cu actuala putere parlamentară şi guvernamentală. Vreţi circ mass-media, instant sau declaraţii oficiale elaborate, români? Altceva mi se pare interesant. Dintre atâtea mii revoltaţi, câţi oare au fost în 27 martie a.c. pe străzi? Nu de alta, dar atunci n-au ieşit mai mult de 2000 în toată ţara. Fiindcă plouă cică…", în timp ce Crina Dana Ciobanu spune că "apreciez luarea de atitudine. Dar ce facem? Ce faceți? Cât va mai dură această bătaie de joc? Ce alternativă avem la viitoarele alegeri parlamentare?  Ce altceva credeți că puteți face în afară postărilor pe acest site? Vă respect și mai cred încă în dumneavoastră. Încă".

Deşi contul de Facebook al preşedintelui Iohannis a ajuns, în luna iunie, la peste 1.588.000 de oameni care îl urmăresc, administratorii acestuia nu au răspuns niciunui comentariu venit la postarea şefului statului. Prin comparaţie, contul de Facebook al predecesorul său de la Palatul Cotroceni are 345.000 de prieteni, în timp ce Victor Ponta are puțin peste 750.000 de urmăritori. Doar Angela Merkel, cancelarul Germaniei, se apropie de Klaus Iohannis, însă tot în urmă se află având doar 1.090.000.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă