20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportLilian Zamfiroiu, care a recunoscut că a dat informaţii Securităţii, a fost...

Lilian Zamfiroiu, care a recunoscut că a dat informaţii Securităţii, a fost acreditat de Iohannis ca ambasador

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru acreditarea a 13 ambasadori. Ei au primit, în luna iunie, aviz de la Comisiile reunite de politică din Parlament externă în iunie, informează Mediafax.

Fostul preşedinte al Institutului Cultural Român Lilian Zamfiroiu a fost acreditat în Luxemburg. El a fost propus la şefia ICR de către PSD, după ce a deţinut titlul diplomatic de ministru consilier şi cel de adjunct al ambasadorului României pe lângă UNESCO la Delegaţia Permanentă a României din Paris. Zamfiroiu a povestit într-un interviu din 2013 că le-a dat ofiţerilor de Securitate informaţii despre profesorii străini din facultate, dar a susţinut însă că nu a semnat niciun angajament.

Liviu-Petru Zăpîrţan, acreditat în calitate de ambasador pe lângă Sfântul Scaun, a fost profesor la Universitatea Babeş Bolyai, la universităţi din Malta, Nisa, Varşovia. De asemenea, el a fost ambasador în Luxemburg în perioada 1995 – 2000.

Vlad Vasiliu, fost consul general la Consulatul de la Bonn, a fost acreditat ca ambasador în Elveţia. Vasiliu a fost consul la Consulatul de la Munchen şi a mai lucrat la Ambasada de la Viena cu gradul consular secretar I şi II.

Preşedintele a semnat decretul pentru acreditarea lui Mihai Ştefan Stuparu în Egipt, anterior fiind ambasador în Quatar şi Irak.

În Cuba a fost acreditată Genţiana Şerbu, anterior fiind consul general la Cahul, Republica Moldova. Oana-Cristina Popa a fost acreditată în Serbia, după ce a fost ambasador în Croaţia.

De asemenea, Monica Mihaela Ştirbu, fost consul la Bilbao şi Sevilla, a fost acreditată în Chile, iar Tatiana Svetlana Iosiper a fost acreditată în Japonia.

Dan Iancu, fost director al Direcţiei Relaţiile cu Republica Moldova din MAE, a fost acreditat în Azerbaidjan, iar fostul difector adjunct al SIE Niculaie Goia a fost acreditat în Pakistan.

Fostul ambasador al României în Canada şi Portugalia Gabriel Gafiţa a fost acreditat în Peru, Nicolae Comănescu, fost consilier diplomatic la misiunea permanentă a României pe lângă ONU, a fost acreditat în Iordania, iar Mihai Ciompec, fost însărcinat cu afaceri în Germania, a fost acreditat în Republica Coreea.

 

 

Cele mai citite

Acțiunile de control ale ANAF, în aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prezintă raportul lunii aprilie al acțiunilor întreprinse de către direcțiile de specialitate din cadrul ANAF...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic

Rusia a plasat România pe un fel de "listă neagră", aceea a țărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicând precis și ce fel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă