10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportIohannis îi cere lui Ponta TRANSPARENŢĂ şi PREDICTIBILITATE în actul de guvernare

Iohannis îi cere lui Ponta TRANSPARENŢĂ şi PREDICTIBILITATE în actul de guvernare

Klaus Iohannis, preşedintele României, cere Guvernului transparenţă şi predictibilitate în actul de guvernare deoarece sunt esenţiale pentru noi investiţii pentru că relaţiile economice cu Statele Unite să atingă atingă nivelul de colaborare din domeniul politic şi militar. 

"Considerăm că trebuie să depunem eforturi și să avem aceeași ambiție pentru a atinge şi în relațiile comerciale și în domeniul investițiilor americane în România acelaşi nivel de colaborare ca în domeniul politico-militar", a declarat Iohannis, precizând că investițiile americane reprezintă nu "doar o sursă de finanţare, ci şi un instrument de modernizare economică, prin transferul tehnologic şi dezvoltarea resurselor umane",  a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite – România". organizat la Biblioteca Centrală Universitară Carol I.

Preşedintele Iohannis a mai spus că România a făcut multe, dar nu este suficient. "Ne dorim ca SUA să se afle printre primii 10 investitori străini din România. Pentru aceasta, putem pleca de la potențialul incontestabil al țării noastre provenit dintr-un capital uman bine educat şi competitiv şi din avantajele conferite de poziţia noastră geostrategică. Dimensiunea economică poate să devină – de ce nu? – motorul principal de creştere al Parteneriatului Strategic", a spus Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat că "mai multă predictibilitate şi mai multă transparenţă a actului guvernamental şi a procesului legislativ sunt condiții esenţiale pentru atragerea de noi investiţii sau extinderea celor existente", subliniind că susține continuarea implementării Planului de Acţiune vizând guvernanţa economică. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă