23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFOTO: Iohannis, la exercițiul Saber Guardian: Primul exercițiu major pentru România. SUA...

FOTO: Iohannis, la exercițiul Saber Guardian: Primul exercițiu major pentru România. SUA anunță desfășurări de TRUPE și mai mari în 2017

UPDATE 19,25:  Comandantul Forțelor Terestre SUA în Europa, Ben Hodges, a declarat joi, după încheierea exercițiului Saber Guardian-16, desfășurat în Poligonul Cincu, că este foarte mândru că foarte mulți soldați americani, din toate statele SUA, în special din Alabama, au participat la exercițiu și că în anul 2017 vor fi exerciții și de mai mare amploare, informează Agerpres.

“Anul 2017 va fi un an extraordinar în ceea ce privește oportunitățile de antrenament și de pregătire româno-americane și, cred, manifestări mai vizibile ale angajamentului nostru privind securitatea în zona Mării Negre”, a spus Hodges.

El a precizat că anul viitor vor fi prezenți între 20.000 și 25.000 de soldați americani care vor fi distribuiți la exerciții militare în România și în Bulgaria.

“Zona Mării Negre este foarte importantă pentru noi toți, nu doar pentru țările din jur, dar și pentru țări din Europa de Vest, SUA, pentru că în jurul acestei zone sunt o grămadă de state NATO și țări partenere, iar securitatea din această zonă este la fel de importantă ca și securitatea oricărei alte regiuni. Cred că este foarte important să ne gândim că încă sunt soldați ucraineni care sunt uciși în Donbas, că există încă pericole și amenințări care continuă să destabilizeze zona Mării Negre”, a spus comandantul american.

——————————

UPDATE 15.32: Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, s-a declarat impresionat de „tonusul și siguranța manifestate de cei aproape trei mii de militari din țările NATO și partenere” care s-au reunit la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre “Getica”, Cincu, pentru exercițiul militar.

Este o atmosferă frumoasă, prietenoasă, deloc încordată dar perfect concentrată pe obiectivele de instruire comună, care se va desfășura într-un ritm foarte apropiat de dinamica reală, la standarde tehnologice foarte înalte, în cadrul facilităților avansate de instruire, inclusiv în format multinațional și aliat, de la Cincu, parte a triunghiului de excelență a instruirii pe care România îl oferă Alianței, alături de infrastructura de la Smârdan și Babadag.  Le-am urat succes deplin tuturor militarilor prezenți astăzi la startul SG-16, precum și în misiunile viitoare. Un gând special pentru cei aproape 900 de militari români prezenți, pe care ne bazăm foarte mult, asigurându-i de stima și respectul nostru. Le-am transmis că voi urmări cu deosebit interes rezultatele şi lecţiile desprinse din exerciţiul deschis astăzi”, a scris ministrul, pe Facebook.

13.07: „Este primul exercițiu major pentru România, care prefigurează un program foarte intens pentru anul 2017. Pentru România, exercițiul de astăzi este una din expresiile practice în ceea ce privește a fi un partener credibil”, a declarat președintele.

El a mai declarat că exercițiul consolidează relația dintre țările NATO.

„Sunt convins că exercițiul va constitui o nouă experiență benefică pentru cei implicați”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

—–

Președintele Klaus Iohannis participă, joi, la exercițiul militar multinațional „Saber Guardian-16”, care va avea loc la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu, județul Brașov, potrivit Administrației Prezidențiale.

La exercițiu iau parte peste 900 de militari din Forțele Terestre Române, împreună cu 1.700 de militari americani, dotați cu tancuri M1A2 Abrams și mașini de luptă blindate Bradley, și cu 47 de militari canadieni, cu mașini de luptă ale infanteriei, informează MApN.

Joi va avea loc un exercițiu de traversare a râului Olt, în dreptul localității brașovene Voila.

„Saber Guardian-16″ este un exercițiu multinațional bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea și evaluarea acțiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forțele statelor membre ale NATO, precum și promovarea cooperării regionale cu țările din zona Mării Negre, îndeplinind cerințele de standardizare ale Alianței.

 

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă