17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportPreședintele Iohannis se întâlnește, marți, cu directorul CIA, în cadrul vizitei în...

Președintele Iohannis se întâlnește, marți, cu directorul CIA, în cadrul vizitei în Statele Unite

Președintele Klaus Iohannis va avea, marți, o întrevedere cu directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo, în cadrul deplasării sale în Statele Unite, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, întâlnirea va avea loc la ora 14.30, ora locală (21.30 ora României). Înainte de întâlnirea cu Mike Pompeo, preşedintele Klaus Iohannis va merge la Cimitirul Militar Arlington, unde va depune coroane de flori.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita în Statele Unite și va dura până vineri, când va avea o întrevedere cu omologul său american Donald Trump. 

Tot luni, șeful statului va fi decorat cu distincția Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Americano-Iudeic, în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane, informează Președinția. Este primul eveniment la care şeful statului participă în cadrul vizitei sale în SUA. „Light Unto the Nations” este cea mai înaltă distincţie a organizaţiei American Jewish Committee (AJC), care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane.

„American Jewish Committee a evidenţiat, în decizia de acordare a distincţiei, faptul că a hotărât onorarea Preşedintelui Klaus Iohannis pentru acţiunea sa de „lider dedicat întăririi democraţiei şi a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul şi pentru a aprofunda legăturile dintre România şi SUA, precum şi între România şi Israel”. Acordarea acestei distincţii a mai avut în vedere rolul ţării noastre în cadrul Uniunii Europene şi al dialogului transatlantic, în menţinerea securităţii regionale şi globale, dar şi realizările recent încheiatei preşedinţii-în-exerciţiu române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA)", potrivit Administrației Prezidențiale.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă