17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportFOTO VIDEO Preşedintele Iohannis, la deschiderea anului universitar în Constanţa: Credibilitatea universităților...

FOTO VIDEO Preşedintele Iohannis, la deschiderea anului universitar în Constanţa: Credibilitatea universităților din România a fost afectată de scandalul plagiatelor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, luni, la deschiderea unui nou an universitar în Contanța, scrie Mediafax. Șeful statului a subliniat că credibilitatea universităților din România a fost puternic afectată de scandalul plagiatelor.

UPDATE 11.15: "Am ales să vn aici pentru că este un centru universitar important. Așa cum se știe, universitățile nu pregătesc doar buni profesioniști, ci au rolul de a forma și buni cetățeni. De foarte multe ori auzim sintagma "Vrem o țară ca afară", dar pentru a atinge acest ideal avem nevoie de o universitate ca afară. Mi-ar plăcea dacă universitățile ar ajuta la demontarea anumitor mituri care mai circulă în spațiul românesc, azi. Avem nevoie de specialiști, dar și de meseriași.

Credibilitatea universităților din România a fost afectată de scandalul plagiatelor. Există deja eforturi vizibile de verticalitate pentru a elimina această practică. Este nevoie de eforturi susținute pentru a face din universitățile românești un mediu cu adevărat competitiv. Cred că România ar puea deveni un punct de reper relevant în educație numai prin unitatea și colaborarea universităților", a declarat Klaus Iohannis, la Constanța.

 

Festivitatea de deschidere a noului an universitar va avea loc începând cu ora 11.00, şi, în premieră, studenţii şi profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” urmează să participe alături de celelalte instituţii de învăţământ superior de stat din Constanţa, Universitatea „Ovidius” şi Universitatea Maritimă.

Evenimentul la care va participa şi preşedintele României, Klaus Iohannis, este dedicat memoriei poetului roman Publius Ovidius Naso, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 2.000 de ani.

Potrivit Primăriei Constanţa, accesul publicului se va face între orele 09.30 – 10.30, iar pentru ca manifestarea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, accesul autovehiculelor în zona peninsulară a Constanţei, în intervalul orar 08.00 – 13.00, se va realiza prin prezentarea unui act de identitate din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona afectată de restricţii – în cazul riveranilor, sau al unui permis de trecere eliberat de autorităţile competente.

Totodată, maşinile care aprovizionează agenţii economici aflaţi în zona de siguranţă vor avea acces au putut intra doar până la ora 07.00, iar accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular în interiorul perimetrului de siguranţă, va fi interzis, cu excepţia autovehiculelor aparţinând instituţiilor publice/persoanelor invitate/ acreditate să participe la acest eveniment.

Pentru evitarea aglomeraţiei şi crearea de ambuteiaje în trafic, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa va asigura transportul persoanelor care vor participa la acest eveniment, prin prelungirea liniilor de autobuze 42 şi 48 până la Poarta 1, în intervalul orar 09.00 – 13.00.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă