12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis: Balcanii de Vest sunt vitali pentru noi în Europa

Președintele Klaus Iohannis: Balcanii de Vest sunt vitali pentru noi în Europa

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că Balcanii de Vest sunt vitali pentru Europa, șeful statului subliniind că, în această zonă, trebuie mers pe calea diplomatică și pe cea a ajutoarelor de dezvoltare. 

“Balcanii de Vest sunt vitali pentru noi în Europa, fiindcă țin de Europa. Faptul că acolo au reapărut foarte multe probleme ne îngrijorează și cu toții am discutat despre felul în care putem să ne implicăm pentru a contribui la rezolvarea problemelor din zonă și sunt destul de multe probleme. Calea diplomatică este evident cea mai la îndemână, dar și calea ajutoarelor de dezvoltare trebuie mai bine explorată”, a spus Iohannis, după Consiliul European de la Bruxelles.

Liderul de la Cotroceni a arătat că în cazul Balcanilor de Vest există o coordonare între UE și NATO.

“În toate chestiunile NATO și UE se corelează și se completează. Ar fi inutil și contraproductiv să ne concurăm. Nu-și dorește nimeni așa ceva. În toate problemele care ne privesc pe toți pozițiile sunt armonizate și intervențiile sau abordările sunt corelate”, a afirmat Iohannis.



Vezi și: Klaus Iohannis, despre Europa cu mai multe viteze: Acum ne mișcăm cu viteze diferite, dar nu ne dorim asta

Președintele Klaus Iohannis recunoaște că, în acest moment, statele membre UE evoluează diferit, dar acest lucru nu trebuie să fie acceptat oficial.

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă