19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis îl atacă dur pe ministrul Justiției, Florin Iordache, autorul...

Președintele Klaus Iohannis îl atacă dur pe ministrul Justiției, Florin Iordache, autorul „Marței Negre”, după ce a afirmat în Parlament că Legea amnistiei și grațierii „ar fi de bun augur”: Ar fi o catastrofă pentru democrația din România. Dacă ar exista o astfel de inițiativă, m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri dimineața, că Legea amnistiei și grațierii, ar fi „o catastrofă pentru democrația din România”.

„O astfel de lege, care ar spăla păcatele nu numai unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane și pentru societate, dar care ar albi și dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația din România”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri dimineața, la ședința noului Consiliu Superior al Magistraturii.

El a continuat precizând că, daca ar exista o astfel de inițiativă, s-ar opune „cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale”.

„Dacă ar exista o astfel de inițiativă, eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem posibilitatea acestui demers, am spus acest lucru în public, în fața dvs., care le cântăriți așa cum se cuvine”, a conchis șeful statului.

La 6 ianuarie 2017, potrivit legii, în prezența președintelui țării, Klaus Iohannis, se constituie noul Consiliu Superior al Magistraturii pentru un mandat nou, de șase ani. Din componența noului CSM vor lipsi reprezentații societății civile. Nu din cauza viscolului, ci din cauză că Senatul a UITAT să-i aleagă. La deschiderea festivităților participă și membrii vechiului CSM, care predau ștafeta.


Reacția președintelui vine după ce, miercuri, ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că o discuţie în Parlament a legii amnistiei şi graţierii ar fi de bun augur.

„O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campania electorală dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Dacă venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta şi analiza este Parlamentul”, le-a spus Iordache jurnaliştilor, miercuri, după audierea din Parlament.

La rândul său, fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, afirma că o Lege a amnistiei și grațierii nu va rezolva problemele din penitenciare.

„Eu am spus de când am preluat mandatul că nu cred că o lege a amnistiei şi graţieii rezolvă problemele din penitenciare. Le-ar rezolva imediat în sensul că am goli penitenciarele dar ele s-ar umple din nou. Deci, am umbla la efect, nu la cauză. Nu cred că sunt în totală contradicţie cu domnul Iordache. Eu aştept să văd. Se fac multe declaraţii în campania electorală, haideţi să aşteptăm şi să-i dăm fiecăruia beneficiul bunei credinţe”, a declarat Raluca Prună.


Reacția Ralucăi Prună, după ce noul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat că o Lege a amnistiei și grațierii ar fi „de bun augur”: Nu cred că rezolvă problemele din penitenciare. Am goli închisorile, dar ele s-ar umple din nou


 

 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă