10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis, despre mitingul unioniștilor: Protestatarii au exagerat puțin

Președintele Klaus Iohannis, despre mitingul unioniștilor: Protestatarii au exagerat puțin

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că participanții la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România au „exagerat puțin”.

„Protestatarii au provocat un pic. Manifestarea a avut câteva elemente care nu trebuiau să fie acolo. În rest, manifestarea a avut loc. În rest, astfel de manifestări atrag atenția, în schimb, sunt sceptic cu privire la onestitatea acestora”, a declarat președintele Iohannis, care a susținut că au fost abordate într-o notă populistă.

Un marş pentru unirea Republicii Moldova cu România s-a soldat cu incidente, sâmbătă, la Bucureşti. Incidentele au fost exploatate de mai mulți politicieni, printre aceștia numărându-se liderii Partidului România Unită (PRU), formațiune cunoscută pentru orientarea pro-Rusia.

Marşul intitulat „Luptă pentru Basarabia”, la care au participat în jur de 2.000 de oameni, a fost organizat de  Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”. Deși a fost al cincilea marș pe această temă din 2012 încoace, cel de sâmbătă a fost primul la care s-au produs incidente. Potrivit Jandarmeriei, protestatarii au vrut să forţeze cordonul făcut de protecție în apropiere de Guvern şi să depăşească zona permisă, pentru a se deplasa către Piața Universității.

Cinci demonstranţi, inclusiv liderul asociației, George Simion, au fost luaţi pe sus de trupe, duşi la audieri și, ulterior, patru dintre ei au fost amendați cu 3.000 de lei fiecare. După miting, în jur de o sută dintre participanții la marș și-au instalat corturile în Piața Universității. Aceștia au anunțat că nu vor pleca dacă nu vor avea întâlniri cu liderii partidelor politice pe tema unirii cu Basarabia. Amplasarea corturilor era o acțiune pregătită din vreme.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă