13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele Klaus Iohannis, la Ambasada SUA de Ziua Independenței americane. Ce declarații...

Preşedintele Klaus Iohannis, la Ambasada SUA de Ziua Independenței americane. Ce declarații a făcut șeful statului

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a felicitat, joi, Statele Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 239-a aniversări a Zilei Independenţei. 

”Sărbătorim 239 de ani de la Declarația de Independenta a Statelor Unite ale Americii . Este o bucurie să mă aflu aici cu această ocazie. În numele României, transmit urările noatre cele mai calde și felicitările pentru Ziua Națională. Există declarații care au modelat viitorul prin forța cuvintelor, care au miscat națiuni. Declarația SUA este un asemenea document, un reper pentru toți cei care credem că oamenii s-au născut egali”, a declarat Iohannis.

În cadrul discursului său, șeful statului a vorbit și despre problemele existente în vecinătatea României și a subliniat că în acest context este vital ca România și SUA să colaboreze.

”Ne aflăm într-un context internațional complicat. Foarte aproape de noi, norme de drept au fost încălcate, noi amenințări de securitate și-au făcut loc. Avem nevoie mai mult ca oricând să fim solidari”, a precizat Iohannis.

De asemenea, Iohannis a vorbit și despre Strategia Națională de Apărare, recent adoptată în Parlament și a precizat că este necesară și încurajarea participării civice în viața publică.

”În acest sens, SUA reprezintă un exemplu de reușită la care ne raportăm”, a mai spus Iohannis.

În finalul discursului, Klaus Iohannis a tinut să mulțumească Statelor Unite ale Americii pentru angajamentul față de securitatea României.

————-

Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi la ora 19.30 la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 239-a aniversări a Zilei Independenţei, la sediul Ambasadei SUA în România, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Ziua Independeței SUA se sărbătorește anual pe dat de 4 iulie. 

Citește și: Restricții în traficul din Capitală de Ziua SUA. Care sunt rutele ocolitoare

Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA în România a declarat că în acest an pe lânga ziua SUA se celebreză și 135 de ani de relații diplomatice bilaterale. 

”Acum 239 de ani, părinții noștri fondatori au adoptat Declarația de Independență. Ei credeau că toți oamenii au fost creați egali, liberi să gândească, să se roage și să trăiască așa cum doresc, că destinul nostru nu va fi hotărât pentru noi, ci de către noi. Ei au întemeiat măreața noastră națiune pe principiile egalității și libertății. Mâine sărbătorim ziua de naștere a națiunii noastre la ambasadă cu câțiva dintre prietenii noștri români. Anul acesta celebrăm și 135 de ani de relații diplomatice bilaterale. Prietenia noastră se bazează pe valorile transatlantice pe care le împărtășim. Ne dorim ca toți românii să se bucure de pace și securitate, protejați de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera și pregătiți să profite de oportunitățile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim”, se arată în mesajul Ambasadei SUA. 

 

 

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă