9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele Klaus Iohannis: Nu l-am cunoscut pe Dan Adamescu, dar ca şef...

Preşedintele Klaus Iohannis: Nu l-am cunoscut pe Dan Adamescu, dar ca şef al statului sunt gata să susțin procedurile legale prin care să se stabilească adevărul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut, miercuri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că nu l-a cunoscut personal pe omul de afaceri Dan Adamescu, dar că este gata să susțină procedurile legale prin care să se stabilească adevărul în acest caz.

“Nu l-am cunoscut personal, dar ca președinte al României susțin procesele corecte, relatările media corecte și sunt gata să susțin toate procedurile necesare legale prin care să se stabilească adevărul”, a spus Iohannis, răspunzând unei întrebări adresate de un reprezentant al Consiliului Europei.

Decesul omului de afaceri Dan Adamescu a survenit în noaptea de 24 ianuarie 2017, într-un spital civil, unde acesta era internat de câteva luni, sub pază, în urma declanșării unei septicemii și a agravării stării sale de sănătate.


Pe aceeași temă:

Redacția “România liberă”, despre moartea lui Dan Adamescu: O încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului


 Decizii opuse ale instanţei pentru un caz identic cu al lui Dan Adamescu

Judecătorii au respins definitiv, în decembrie anul trecut, eliberarea condiţio­nată din închisoare a lui Dan Adamescu, motivând prin faptul că acesta nu a oferit dovezi temeinice de îndreptare. Asta în condiţiile în care omul de afaceri fusese internat de urgenţă la Spi­talul Floreasca, în septembrie anul trecut, pentru că infecţia pe care o contractase în închisoare se generalizase în septicemie.


Fostul președinte Traian Băsescu a scris, pe contul său de Facebook, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu ” a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept.”


 Scrisoare deschisă din partea lui Alexander Adamescu, despre tatăl său: „Întregul lui univers s-a prăbușit atunci când a fost acuzat de fapte penale de care nu era vinovat, fiind șocat de bestialitatea cu care adevărul a fost distorsionat”

În data de 24 ianuarie, imediat după miezul nopții, Dan Adamescu, în vârstă de 68 ani, a decedat la un spital din București, fără familie lângă el. Condamnat în urma unui proces care s-a bazat pe mărturii false, a fost încarcerat consecutiv în trei penitenciare, unde starea de sănătate i s-a agravat continuu. 


 Omul de afaceri Dan Adamescu a murit. Din decembrie anul trecut s-a aflat în comă indusă, ca urmare a unei septicemii

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 68 de ani. Acesta se afla internat în spital, iar din decembrie anul trecut s-a aflat în comă indusă, ca urmare a unei septicemii.


 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă